Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Без неудобства и разруха при откриване на скрити течове

Без неудобства и разруха при откриване на скрити течове

ВиК ремонти

Неудобствата, които може да създаде водопроводна авария в дома ви наистина е свързана с никак не малко главоболия. Двойно повече са обаче в случаите, когато в семейството има бебе или малко дете, което също пряко или косвено се налага да се съобрази с провежданите ремонтни мероприятия, обикновено съпроводени от къртене, шум, прах и мръсотия. Картинката, която току що описахме не пожелаваме да се случи на никой от вас, но гаранция, че ще ви подминат водопроводните проблеми няма. Днес искаме да ви запознаем с иновациите във водопроводния сектор, които предлагат намаляване на неудобствата и дискомфорта, така че къртенето и строителните отломки да се сведат до минимум. Как да стане това, ако имате съмнения за скрит течи  някак трябва да се установи състоянието на проблема? Отговорите ви очакват точно тук и сега!

Без къртене и разрушения

Откриването на течове, за които подозирате, но не виждате точно от къде идват е доста сложен процес. Характерно да този вид аварии е, че преди години принципа на действие бе свързан основно със събаряне на плочки в банята, разрушаване на настилки, пробиване на дупки и ред други къртачни мероприятия, които определено се превръщаха в сериозен проблем за семействата с малки деца. Не само спирането на водата за да се намали риска от наводнение, но и шума, мръсотията и праха, който се генерира създава допълнителни неудобства както за малки така и за големи. А да не говорим, че освен всичко това може да си навлечете и съседски спорове за нарушаване на часовете за почивка и ред други битови неволи.има ли изобщо по-модерно и бързо решение? този въпрос вероятно си задавате и вие? Всъщност отговора е положителен, защото днес модернизирането на ВиК сектора има с какво да ви изненада, защото ние откриваме течове без къртене. Кои сме „НИЕ“? ВиК Хелп предлага решението, с което нито детето ви, нито пък съседите ще разберат, че в имот ви протича някаква ремонтна дейност.

Иновативното откриване на течове без къртене се състои в прилагането на съвременна апаратура. Едни от най-доказаните и утвърдени са:

  • Термокамери;
  • Влагомери;
  • Ултразвук.

Всеки уред си има своите преимущества като идеята е да се избере този, който със сигурност може да гарантира ефективност, бързина, качество и прецизно установяване местоположението на теча.

Причини за използването на термокамери от ВиК Хелп

Термокамерите са доказан метод, при който с точност до 98% се локализира аварията. Но не това е единствения смисъл на прилагането на тази апаратура при откривателните дейности. Тъй като заговорихме за домакинствата, при които е важно да се сведат до минимум къртенето и разрушенията, а от там шума и генерираните строителни отломки и прах то именно в това се крие следващата основателна причина да се използва термокамера за откриване на скрити течове. В обобщение ще кажем, че предимствата на термокамерите никак не са малко, защото с тяхна помощ водопроводчиците на Вик Хелп успяват да постигнат:

открпиване на течове
  • Бърз резултат при търсене и откриване на теч;
  • Спестяват време;
  • Извършва се анализ на голям периметър и дори на цялото жилище и мокрите помещения, където има тръбен път;
  • С минимални разходи и без пряк контакт със стени, подове и тавани се установява наличието на авария;
  • Не се налага използването на къртачна техника и каквито  ида било разрушителни мероприятия.

Колкото по-точно и прецизно се установи мястото на ВиК проблема то толкова по-лесно става за водопроводчика да вземе решение за начина на отстраняване на аварията. В никакъв случай ние не твърдим, че няма да се наложи една плочка в банята да бъде внимателно демонтирана за да се стигне до спуканата тръба, но ви гарантираме, че разруха, къртене и типичните разрушения, които се прилагаха преди години са мираж. Дискретно, бързо и прецизно екипа на ВиК Хелп ще се погрижи за откриването и отстраняването на течове без къртене.

Top