Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какво е нужда да знаете при използване на безжично зарядно за Айфон

Какво е нужда да знаете при използване на безжично зарядно за Айфон

зарядно

С развитието на технологиите и удостоверяване на оптимално удобство за клиентите все повече компании започната да предлагат безжични зарядни за телефоните, които произвеждат. Разбира се тази тенденция няма как да не бъде предвидена и от гиганта Apple, който също предлага на вниманието на своите клиенти безжично зарядно за айфон. Но само заради удобството да не използваш кабели ли предпочитанията на потребителите са насочени към този тип устройства или има и други аргументи, които са причина да заложите на иновациите? Ще ви разкрием някои интересни факти, които са достатъчно мотивиращи да инвестирате в зарядно, което е безкабелно.

Как да зареждате Айфон с безжично зарядно

Въпреки, е стъпките изглеждат елементарни то определено това, което е важно да имате предвид при използване на такова устройство е спазването на ръководството за употреба. А те се отнасят до:

  • Включване на устройството към електрическата мрежа;
  • Задължително е да бъде поставено на равна повърхност без дори минимален наклон;
  • Винаги поставяйте айфона си с дисплея нагоре в средата на захранващото устройство;
  • При правилно изпълнение на горепосочените стъпки след секунда-две следва да се появи сигнал за успешно стартиране на зареждането на телефона.

За да можете да си гарантирате бързо достигане на 100 % заряд не използвайте апарата докато се зарежда.

Какво НЕ бива да правите при използване на безжично устройство

безжично зарядно

За да работи зарядното ви за Айфон се използват магнитни индукции. Това е една от причините производителя да поставя изискване зареждането да се извършва без калъфи, които са метални, магнитни или съдържат материали, които биха затруднили доставянето на електричество до апарата. Освен това има риск да бъдат увредени чипове или други детайли по телефона, което би било причина за неговото повреждане.

Ето списък на нещата, които НЕ бива да правите при използване на безжичната джаджа:

  • Не поставяйте апарата върху устройството с калъф;
  • Не поставяйте други препятствия между телефона и зарядното;
  • Не приемайте обаждания и не използвайте смартфона докато се зарежда батерията;
  • Ако установите прекомерно загряване на апарата е добре да прекъснете процеса;
  • Не поставяйте на неравна повърхност и под наклон, тъй като това крие риск от падане на телефона и неправилно зареждане.

Много удобно и бързо е използването на безжично устройство, с което се зарежда батерията. Пестите време както и неудобството да оплитате в дълги кабели. Хубавото при съвременните иновативни джаджи е в това, че те позволяват зареждане не само на Айфон, но и всякакви други марки мобилни телефони.

Top