Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Защо е важно да изберем модерен и функционален диван за всекидневната

Защо е важно да изберем модерен и функционален диван за всекидневната

диван

Във всеки български дом има място – голямо или малко, отредено за отдих и почивка. Там е поставено компактно обзавеждане и разбира се присъства телевизора. Без наличието на удобни и функционални дивани, тази зона ще остане някак незавършена. Онлайн магазин Венус ви предлага избор между различни по дизайн и стил модели. Красивите дивани ви позволяват не само да имате уютно местенце за релакс, но и то да се превърне в просторно легло с едно движение на ръката.

Защо е важно да изберете модели, които имат механизъм за разтягане

Сгъваемите дивани налични в магазин Венус са доста популярни напоследък. Изборът на определен механизъм зависи от това, колко често ви се налага да го използвате. Част от семействата, имат дивана като основно място за сън. В този случай не пестете пари, а изберете най-надеждния механизъм, който ще ви препоръчват специалистите на Венус. Другият вариант е да употребявате наличната функционалност по-рядко, когато настанявате гости или роднини. Удобната ракла обаче, може да бъде винаги практично решение, защото предоставя доста просторно място за съхранение.

Холов ъгъл

Най-разпространеният вид тапицерски материал за дивани е дамаската, която се характеризира с трайност и способността да не се разтяга и свива лесно. За всяка от тъканите е желателно да бъде с тефлоново покритие, то защитава артикула от влага и разлята течност. А свойствата на красивите тъкани във Венус са следните:

  • Екологични са;
  • Лесни за почистване;
  • Устойчиви на износване;
  • Наситени и трайни цветове;
  • Равни и добре изработени шевове.

Какви модели дивани да изберете от магазин Венус е въпрос на вашата лична преценка. Нашият съвет е цветовете да съответстват на общия характер на интериора. Размерът също е важно да бъде така подбран, че да пасне точно в стаята. Ако изберете диван с механизъм – той трябва да работи лесно и да бъде напълно безшумен.

Top