Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Можем ли с хранителни добавки да подобрим съня си и да намалим тревожността?

Можем ли с хранителни добавки да подобрим съня си и да намалим тревожността?

билкови добавки

В напрегнатото ежедневие всеки изпитва някакъв дискомфорт свързан със здравословното му състояние. Това много често е продиктувано от недостатъчното сън, липсата на време за пълноценно хранене и за спорт. Това, че не сте се наспали достатъчно качествено и добре, би могло да се отрази негативно върху вашето тегло, върху метаболитните функции, емоциите и други физиологични процеси. Хубавата новина е, че има достатъчно хранителни добавки за сън, чиято помощ би могли да допринесете за вашия комфорт и по-бързо заспиване вечер.

Какво трябва да знаем за недостига на сън?

Хората понякога имат грешно усещане за това, колко часа сън е достатъчен, за да се чувстват отпочинали и бодри. Грешно е схващането, че 6 часа сън са достатъчни, а някои хора считат, че дори и по-малко сън ще им създаде усещане за свежест и ще възстанови силите им. Според специалистите минимум 8 часа сън, а при някои хора и повече трябва да бъде нощната почивка, за да работи организмът оптимално. Стресът, с който се сблъсква всеки човек би могъл да наруши здравословния ритъм на живот и да ви доведе до състояние на инсомния.

При него или ви е трудно да заспите или изобщо не можете. Много често инсомнията се свързва с прекалено голямата тревожност, депресията и силното психическо натоварване. Други характерни особености на това състояние са честото будене нощем с невъзможност да се заспи отново. Бихте могли да вземете различни мерки, за да подобрите състоянието си и да се радвате на една по-пълноценна почивка.

Важно е да се храните пълноценно, да се движите активно като това включва разходки или някакъв спорт, а за успокоение на нервите бихте могли да използвате подходящи билкови хранителни добавки. Има разнообразни природни средства, които подпомагат нервната система и са ефикасни за намаляване на ежедневния стрес. Щом приемате хранителни добавки на билкова основа е препоръчително да сте настоятелни и стриктни, защото според специалистите три месеца е оптималният срок да имате положителен резултат. Добри резултати дава – мента, глог и валериана.

Кои натурални съставки могат да ни помогнат?

Ако разгледате каталога на Cvetitaherbal.com ще забележите, че има разнообразни хранителни добавки за спокоен сън без стрес и тревожност. Тъй като те са създадени на билкова основа се приемат изключително добре от организма и по един естествен път подпомагат функцията на нервната система. Днес ще ви представим няколко от популярните билки, които присъстват в хранителните добавки. Те се използват при оплаквания свързани с трудно заспиване, стрес и депресия:

хранителни добавки
  • екстракт от Гинко билоба – растението е популярно от древни времена със своите лечебни свойства. Има способността да подобрява притока на кръв и кислород към мозъка. Гинко билобата нормализира кръвното налягане. Подобрява концентрацията, работоспособността и има антидепресивен ефект;
  • екстракт от жълт кантарион – с времето тази билка е доказала своите ползи за организма на човека. Една от съставките на жълтия кантарион е хиперицинът. В комбинация с другите полезни вещества, които се съдържат в жълтия кантарион има антидепресивно и седативно свойство;
  • Ашваганда – балансира  нервната система. Подпомага за производството на енергия. Функцията ѝ за регулиране на ежедневния стрес ви дава необходимото спокойствие, за да се отпуснете и да имате пълноценен сън;
  • мента, глог и валериана – присъства с хранителните добавки, защото комбинацията от трите билки доказано има успокояващ ефект. Много специалисти биха ви препоръчали мента глог и валериана, когато се чувствате нервни и стресирани.

Има още много билки, които могат да ви помогнат, да се отпуснете и да не чувствате непрестанна тревожност. Едни от най-популярните си остават мента, глог и валериана. Те присъстват в едни от най-добрите хранителни добавки.

Защо е важно да успокоим нервната си система?

Хората много често не осъзнават на какъв стрес са подложени ежедневно. Ако не му обърнете внимание прекалено дълго, има опасност той да навреди сериозно на вашето здраве. Напрежението и стресовите ситуации са в основата на отслабения имунитет, чести разболявания, усещане за безпокойство, раздразнителност и най-важното безсъние.

Препоръчваме ви да вземете навременни мерки като откриете подходяща хранителна добавка. Върху нервната ви система много добър ефект ще имат екстрактът от мента глог и валериана. Важно е да започнете да си почивате повече, да намерите някакво хоби което ви отпуска и в допълнение да приемате хранителната добавка съдържаща мента глог и валериана, която ще успокои нервната система и ще се погрижи за вашия комфорт.

Как ни помагат билките – мента, глог и валериана?

Активните вещества, които се съдържат в билките мента, глог и валериана са с доказано успокоително действие. Ако използвате течния екстракт значително ще повлияете раздразнителността, нервното безпокойство и стреса. Ментата е позната с това, че облекчава умората, успокоява организма и подпомага възпалителните процеси. Глогът от своя страна нормализира кръвното налягане, помага на сърдечно-съдовата система и допринася за по-спокойния сън. Валерианът е важен за успокояване на нервната система.

Действа релаксиращо на психиката и е ключов в борбата с преумората. Всички тези характеристики правят хранителната добавка мента, глог и валериана много предпочитана от хората. Когато човек се чувства по-спокоен и отпуснат е нормално да се наспива по-добре. Това има положителен ефект върху цялото ви ежедневие и ще допринесе за по-добро здравословно състояние. Препоръчваме ви да изберете хранителната добавка мента, глог и валериана, ако забележите, че сте по-напрегнати напоследък и нямате спокоен сън.

Top