Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Знаем ли как да почистваме кухненския смесител

Знаем ли как да почистваме кухненския смесител

смесител

Много от домакините приемат кухненския смесител като даденост и аксесоар, който е необходим в кухнята. Но едва, когато настъпи момента да го почистят се оказва, че направения избор не е от най-добрите. Трудната поддръжка, натрупването на варовик, нуждата от редовна смяна на уплътненията говори, че сте избрали кухненски смесител с не добро качество. А това е проблем, за който е препоръчително да се помисли по – отрано и да се фокусирате върху такъв модел, който наистина няма да ви обременява с ангажираност. Днес ще ви дадем някои важни насоки за почистването на кухненски смесител, които са универсални и могат да бъдат приложени при модели, изработени в различни размери, форми и вложени материали.

Няколко стъпки за да бъде кухненския смесител изрядно чист

Ако следвате съветите, които ще изброим в следващите редове ви гарантираме, че ще можете да се наслаждавате на смесителя в кухнята оптимално дълго време и няма да се налага да купувате нов:

Стоящ смесител за мивка
  • Не използвайте препарати в чиито състав има хлор, оцетна киселина или абразивни елементи, които могат да повредят покритието на смесителя;
  • Не използвайте твърди гъби или четки, които могат да оставят драскотини по повърхността на смесителя;
  • Винаги проверявайте дали използвания препарат е подходящ за съответното покритие, тъй като има риск от потъмняване или загуба на цвят;
  • Не използвате голямо количество препарат, а само толкова, колкото е указано в инструкцията;
  • При третиране с битова химия използвайте ръкавици, с които да предпазите ръцете си от химично изгаряне;
  • Винаги изплаквайте обилно с вода и подсушавайте след третиране на смесителя с препарат;
  • Не оставяйте дълго време препарата да подейства, защото това може да предизвика окисляване или корозия.

Правилната грижа за смесителя в кухнята е съществен момент, който ще ви позволи да удължите неговия експлоатационен период и освен това винаги да го поддържате чист и готов за употреба.

Top