Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Как да предпазим децата от слънчеви изгаряния при игри на открито?

Как да предпазим децата от слънчеви изгаряния при игри на открито?

чадър

Сериозно изпитание е за родителите да си грижат непрекъснато за своите деца. Когато са в невръстна възраст то се налага непрекъснато около малчуганите да има възрастен, който да ги предпазва от наранявания. С повишаването на температурите все по-често излизате на двора за могат децата да щуреят и да си играят н въздух, но това разбира се крие риск от слънчеви изгаряния. Няма как да не сте подготвени с крем или лосион с най-висок фактор за слънцезащита. Но всъщност не е лошо да помислите и за голям градински чадър от Мебели АРЕНА под който децата да се забавляват с настолни игри или пък да хапват сладолед. Какъв модел да изберете и на какво да акцентирате, когато сте поставени пред такова съществено решение?

Определете оптималната големина на покривалото

Основно правило при покупката на чадър за двора е това да имате предвид какъв размер площ желаете да засенчите. От това зависи с какво пространство ще разполагат децата за да си играят на сянка. Конкретизирането на формата и размера на чадъра е приоритет особено, ако ще ги използвате в зоната за хапване на открито. Колкото по-голям е размера то толкова повече сянка ще имате и ще можете да прекарвате повече време на въздух.

Перспективите по отношение на избора на покривало се отнасят до:

  • Цвят на платнището;
  • Материал – обикновено се използва такъв, който е полиестерен;
  • Ниво на защита – какъв е фактора стопиращ ултравиолетовото лъчение;
  • Плътност на материала и износоустойчивост.

Ето от къде да стартирате с проучването си по отношение на това да можете да изберете такъв градински чадър, който е в състояние да гарантира много добра и безопасна грижа за децата ви по време на игрите на открито.

Стабилност на основата

Градински чадър

Не по малко важно е и каква ще е носещата конструкция. Обикновено при изработката на градински чадъри се използват стомана, алуминий или дървесина. В много редки случаи можете да попаднете на модели, които са с пластмасова основа. Те са по-чупливи и не толкова устойчиви на вятър.

Разбира се, че и стабилността, здравината и качеството на основата имат отношение към създаването на безопасни условия за децата, които си играят на двора. Характерно за много от моделите е това, че имат основа, която се закрепва много стабилно с контейнери, които се пълнят с вода или пък директно се застопоряват с тротоарни плочки.

Според типа на модела е добре да спазите инструкциите за закрепват за да могат да се подсигурят възможно най-безопасни условия за използване насянката.

Top