Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Камини на пелети – инвестирайте в екологично и безопасно за децата отопление

Камини на пелети – инвестирайте в екологично и безопасно за децата отопление

камина

Все повече домакинства се изправят пред трудния избор за типа на системата за отопление, която да изградят в жилището си. Търси се главно рентабилност, икономия, екологичност и най-ниска цена. Всичко това логично създават повод за въпроси, на които вероятно и вие днес търсите правилните отговори. Водени от идеята да предоставяме на нашите клиенти най-добрите възможности и съвети днес ще разгледаме по-детайлно спецификата на камините на пелети. Защо да се отоплявате на пелети и да замените стандартната печка на твърдо гориво с пелетна? Отговорите за този вид алтернативно отопление ви очакват в следващите редове.

Преимущества пред останалите методи за отопление

Предимствата на пелетните камини се крият главно в самото гориво, което си ползва. Един от най-екологичните и чисти методи, които не замърсяват околната среда са именно пресованите пелети, които са изработени по специална технология. Много важен момент, който е невероятен приоритет при ползването на пелети  е това, че те са много калорични, което на практика спестява до три пъти разходите за отопление, което би струвало такова на дърва и въглища. А да не говорим и за още един съществен факт, който показва, че при пелетните камини не е нужно ежедневно почистване, тъй като отпадъка, който се генерира при изгарянето на пелетите е изключително малък.

При покупка на камина на пелети е желателно да се консултирате със специалисти. Но пък никога не е излишна и информацията, която ще откриете във виртуалното пространство. Така, че ще продължим с изброяването на важни предимства, които допринасят за вашия комфорт и топлина през зимните месеци.

Съвременните пелетни камини предлагат:

 • Автоматизиране на процеса съобразно желаната температура, която търсите за отопляемата зона. Вариантите, които се предлагат на пазара са с възможност за седмично програмиране, което не ви ангажира с непрекъснато следене на разход или достигане на търсената температура;
 • Не е нужно да зареждате всеки ден. Контрола и автоматизирането на процеса за подаване нужното количество пелети също може да се контролира с помощта на натискане на няколко бутона;
 • Изключително икономични;
 • Предлагат перфектната атмосфера и комфортна температура без изсушаване на въздуха или повишена влажност;
 • Все по-достъпна като съоръжения са пелетни камини цена, която се предлага в търговската мрежа;
 • Безопасно и екологично отопление за най-малките, което е приоритетно за всеки родител.

Варианти за най-добри цени

Много са специализираните търговски обекти, които предлагат на клиентите си супер цени за пелетни камини. Както при всеки друг отоплителен уред и тук не са без значение:

пелетна камина
 • Производствената марка;
 • Гаранционния период;
 • Мощност;
 • Дали пелетната камина е суха или с водна риза;
 • Какъв енергиен клас е и т.нат.

Внимание заслужават няколко предложения от Balkan Energy, за които клиентите споделят, че са открити съвършеното решение за добра цена и невероятно качество. Така например сръбската марка AlfaPlam представя на вниманието на българските потребители едно стилно  и модерно решение за отопление на пелети. Камините са предпочитани заради техните специфични качества, които има защо да бъдат определяна като фантастични:

 • Изключително безшумни;
 • Максимално ефективни;
 • Предлагат 4 вида защита на повърхностите;
 • Дистанционно интелигентно управление спрямо нуждите на домакинството;
 • Рентабилни и икономични.

Широк е спектъра с иновативни решения, които ще откриете в каталога на Balkan Energy. За домашен комфорт и зимен уют през студените месеци разбира се ,че има огромно значение на какъв вид отопление ще се доверите. Ако търсите най-доброто, на ниска цена, максимален КПД и елегантен дизайн то решението е точно тук. За въпроси, консултации и оглед не се притеснявайте да потърсите за помощ специалистите от Balkan Energy. Доверете се на опита и бъдете в крак с технологиите, тъй като има смисъл от това, човек да инвестира парите си правилно и с перспектива. А цените на пелетните камини наистина заслужават внимание.

Top