Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какво налага наемане на професионалисти за почистване на фасади

Какво налага наемане на професионалисти за почистване на фасади

фасада

Професионалното почистване услуга, която през последните години се разрасна като мащаби и сфери на приложимост. Ако преди години клиентите използваха този тип дейности само при пране на килими, матраци и мека мебел то днес факта, че се появиха толкова много компании, които са специализирани в извършването на такъв род услуги ни показва, че човечеството е преминало на едно много по-високо ниво. Съвременните представители, които извършват такива почистващи дейности не се ограничават единствено до изброените мероприятия. Изключително важно е да отбележим, че клиентския интерес се дължи и на разширяване диапазона на този тип услуги. А едни от най-трудоемките и изискващи много добра подготовка от страна на екипа се оказва именно почистването на фасади.

Фасадите – защо са толкова сложни за поддръжка

Евроклиър Пловдив е от фирмите, които гарантира безупречно почистване и поддръжка на фасади независимо от техния вид и сложна конструкция. Важно е да подчертаем, че когато говорим за външната видима страна на една сграда то нямаме предвид само и единствено централния вход, през който влизат хора. Фасадата е цялата онази площ, която реално представлява облеклото на сградата и когато липсва адекватна поддържка са възможни неблагоприятни дефекти, които могат да възникнат в хода на нейната експлоатация.

Сложни са за почистване, поради:

  • Височината на сградата;
  • Броя на етажите;
  • Сложната конструкция;
  • Различните материали, които са използвани за облицоването на имота.

Всъщност е много важно да бъде поверено почистване на професионален екип, тъй като само така може да се гарантира ефективност и качество на извършената услуга.

Какви действия се предприемат в зависимост от типа на сградата

почистване на фасади

В зависимост от предназначението и вида всяка една сграда си има своята идентичност и визия. Едни са „облечени“ със стъклени огледални елементи, други са облицовани с камък, трети с  естествена дървесина. Всичко това изисква да се приложи правилния метод за почистване, който да даде високи резултати.

Н си представяте дървената облицовка да се третира с химикали, които успешно отстраняват петната от стъкла, нали! Ето защо е необходимо да се разчита а опита и уменията на чистачите, които са обучени и могат да гарантират както личната си безопасност при провеждане на услугата така и да осигурят високо ниво на поддържка и почистване на фасадата.

Сред основните методи, които се прилагат са:

  • Височинно чистене на фасади чрез вишки, стълби, асансьори, алпинистки способ;
  • Пясъкоструене чрез използване на различни абразивни субстанции, които успешно премахват налепи и замърсявания;
  • Чрез водоструйки, за безупречно отстраняване на засъхнали петна.

Разнообразни са способите, които се прилагат от професионалните екипи и те са изцяло съобразени с това да се осигури правилен подход, който е напълно безопасен за типа фасада, която се третира.

Top