Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Какъв е смисъла от професионално пане на мокети

Какъв е смисъла от професионално пане на мокети

професионално пане на мокети

Много повече уют и естетика носи една подова настилка от типа на мокет. Стъпването на пода с боси крака дори през зимата е изключително приятно. Но преди да предприемете монтаж на такъв тип решение за своя дом помислете върху това как ще подходите при почистване и поддръжка. Факт е, че меките подови настилки дори тези от най-ново поколение задържат прах и са добра среда във вътрешността си за развитие на различни микроорганизми и акари. Решение има и ако живеете в града на тепетата бързаме да ви го представим. Пране на мокети Пловдив предлага фирмата за професионално почистване Евроклиър. Какви са условията и защо е необходимо да използвате такъв тип услуга предстои да ви разкажем в днешното четиво.

Удобства и предимства от професионално пране на меки подови настилки

Както вече споделихме мокетите са изключително практични подови настилки поради това, че са универсални и могат да се използват в различни помещения дори такива с висока натовареност, а освен това са евтини. В много хотели, офиси, административни сгради, жилища и други те са приемлив вариант за осигуряване на естетичен и уютен облик в пространствата. Но грижата за тях е особено важна с цел поддържането на здравословна среда за живот.

Удобствата, които предоставят специалистите от Пловдив с услугата пране на мокети не са малко и те се отнасят до:

  • Почистване на материите в дълбочина;
  • Връщане на блясъка и яркостта на цветовете;
  • Дезинфекция и отстраняване на микроорганизми, които са невидими за човешкото око;
  • Създаване на отлична здравословна атмосфера, независимо дали живеете или работите в помещенията декорирани с подова настилка от мокет.

Професионалното пране е приоритетно, тъй като е качествено, а настилката може да се използва непосредствено след приключване на почистването.

Условия за провеждане на пране на мокети

пане на мокети

Имайте предвид, че всеки тип мокет е изработен от специален материал, който гарантира износоустойчивостта му. За да се възползвате от професионалната услуга е важно да имате предвид, че трябва да бъде направен оглед на имота за да се прецени какъв тип метод би бил подходящ за почистването.

Вариантите са:

  •  
  • Прахосмучене на едри замърсявания и фина прах;
  • Третиране на петната ръчно с подходящ щадящ препарат;
  • Машинно изпиране с пара за ефективна дезинфекция;
  • Ароматизиране;
  • Подсушаване.

По какъв начин ще бъде почистена настилката зависи от степента на замърсеност както и вида на материите. Именно поради това в основата на качеството на услугата е това да се направи пълен анализ от професионалистите за да бъде прането ефективно.

Top