Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Решение при болно гърло

Решение при болно гърло

тантум верде

Болките в гърлото ни връхлитат изневиделица. Ако вечерта не сте имали дори минимални симптоми и дори лек дискомфорт то вечерта можете да се събудите от силна сухота, дращене и невъзможност да преглъщате. Усещането, което изпитвате безспорно е проява на наличие на възпаление, което не бива да се подценява. Реално научно изследване показва, че това неразположение може да се превърне в причина не само за развитие на по-сериозно заболяване, но и като неблагоприятна за социалния ви живот последица. Решението е https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-dihatelna-sistema/tantum-verde. Продукта е добре познат на пазара и почти във всяка домашна аптечка присъства като лекарство, което се прилага за бързо облекчаване на симптомите.

Какво причинява болките в гърлото?

Преди да се приложи конкретен тип лекарство е особено важно да се изясни причината за състоянието ви. Гърлобола може да бъде предизвикан от различни фактори. Основните, които се наблюдават като проявена симптоматика, причиняваща дискомфорт и болезненост са:

 • Външни условия като по-дълъг престой в запрашена среда, студен въздух, прекомерно високи температури и други климатични условия;
 • Алергична реакция от прием на лекарства и препарати;
 • Вирусна или бактериална инфекция;
 • Силно говорене или пеене, което води до напрягане на ларинкса и други.

Независимо от това какво реално причинява болките в гърлото е особено важно да се вземат под внимание всички онези средства, които биха облекчили неприятното чувства. Ако нямате под ръка Тантум Верде можете да приложите някои средства, които биха облекчили до известна степен състоянието ви докато си набавите лекарствения продукт. Това са:

 • Гаргара с топла вода и сода;
 • Прием на обилно количество течности – чайове, прясно изцеден плодов сок, мляко и други;
 • Използване на пчелен мед, който да се опитате да задържите в устата за да облекчи възпалението.

Разбира се най-бързо и ефективно ще се справи с възпалителния процес гамата лекарствени продукти Тантум Верде. А това е причина бързо да си набавите за да стартирате процеса на лечение.

Приложение

таблетки за смучене

Тантум верде е лекарствен препарат, който се предлага под формата на спрей за локално приложение и таблетки за смучене. Характеризира се с това, че има двойна действие, което спомага за облекчаването на болките в гърлото и унищожаването на вирусите и бактериите, които причиняват възпалението. Изключително удобен и приложим за цялото семейство медикамент, който ще ви гарантира ефективност, независимо от това каква е причината за поява на болки в гърлото.

Практичния формат спрей се използва за директно третиране на възпалението, което допринася за намаляване на силата на болката в рамките на минути. Успокояващия и антисептичен ефект благоприятства оздравителния процес на горните дихателни пътища. При различни възпалителни състояния продукта се прилага като:

 • Бързо обезболяващо средство;
 • Противовъзпалително решение;
 • Намалява оплакванията при простудни и грипни състояния.

Предвид това, че се предлага без лекарско предписание се дава възможност на пациентите да изберат на много изгодна цена Тантум Верде от онлайн аптеките. За да протече лечението ефективно не чакайте състоянието ви да се влоши, а при първи симптоми на болка и неразположение в гърлото използвайте спрей или таблетки за смучене Тантум Верде, благодарение на които бързо ще се справите с възпалението.

С внимание към дозировката и потенциалните алергични реакции

Продукта съдържа бензидаминов хидрохлорид, което идва да покаже, че е необходимо да се запознаете с дозирането и евентуалните странични ефекти от прилагането на препарата. Имайте предвид, че лекарството не се препоръчва за лица под 6 годишна възраст. Освен това съобразно интензитета на възпалението не е желателно да превишавате предписаната от лекар дозировка.

Възможни са някои нежелани реакции като:

 • Зрителни халюцинации;
 • Тревожност;
 • Изтръпване на устата;
 • Нарушение на съня.

За да сте сигурни в ефективността на продукта не се колебайте да се консултирате с лекар или фармацевт.

Top