Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Трябва ли да поставяме слънцезащитен крем ежедневно?

Трябва ли да поставяме слънцезащитен крем ежедневно?

козметика

С настъпването на лятото много хора планират своята ваканция. Това е и поводът да започнат да търсят хубава и качествена козметика за предпазване от вредните слънчеви лъчи. Обикновено се свързва използването на различни слънцезащитни кремове за лице с плажа, но всъщност според дерматолозите, те трябва да се нанасят ежедневно. Лицето е изложено на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи през цялата година, независимо от това кой сезон е и дали е облачно. Днес ще поговорим повече за подходящата козметика, която трябва да изберете.

Защо е важно използването на слънцезащитен крем през всички сезони?

Повечето хора смятат, че слънчевите лъчи са опасни само през лятото и то когато се намират на открито. Учените са установили, че до 80% от ултравиолетовите лъчи преминават и през облаците. Това е причината дерматолозите да съветват всички да използват слънцезащитни кремове за откритите зони постоянно. Качествените козметични продукти са разработени по такъв начин, че да помогнат на кожата да се чувства комфортно, да е хидратирана и свежа. От Aptekifenix.bg ще споделят няколко причини, защо слънцезащитните кремове за лице, трябва да бъдат включени във вашата рутина:

слънцезащитен крем
  • продуктите са изключително леки и комфортни за употреба – не бива да си мислите, че използвайки ежедневно подобен козметичен продукт, лицето ви ще бъде бяло и лепкаво. Лесно ще откриете вариант, който отговаря на вашите изисквания и ви предлага нужната защита, без да създаде никакъв дискомфорт;
  • ще имате хубав и равномерен тен – слънцезащитните кремове за лице предотвратяват неравномерната пигментация. Те ще неутрализират ефекта на слънчевите лъчи, особено ако използвате козметика с киселини и ретинол;
  • предпазвате се от преждевременно състаряване на кожата – неправилното излагане на слънце е един от факторите отговорни за фотостареенето. Вредните ултравиолетови лъчи допринасят за появата на фини линии и бръчки както и сухи участъци по лицето с по-малко колаген;
  • слънцезащитните продукти за лице ви предпазват от UVA и UVB лъчите – озоновият слой предлага все по-малка защита от вредните слънчеви лъчи. Използването на подходяща, качествена козметика е единственият метод, който може да помогне. Хубавите кремове за лице блокират вредното въздействие на слънцето и осигуряват комфорт.

Важно е да свикнете всеки ден да използвате подобен вид козметични продукти и да изградите полезен навик.

По какви характеристики да изберем козметиката?

Щом сте решили да инвестирате в качествен крем за лице със фактор, ви предлагаме да разгледате артикулите в търговската мрежа. Задължително пазарувайте от аптечната мрежа, за да сте сигурни в качеството и произхода на различните препарати. Когато търсите слънцезащитен крем за лице спазвайте следните препоръки:

  • SPF факторът, който ще изберете, зависи от типа на вашата кожа – ако сте много бели и вече ви се е случвало да изгаряте, е препоръчително да ползвате SPF 50 за чувствителна кожа.  Хората, които имат някакъв тен, могат да се доверят на продукт с SPF 30;
  • търсете козметика, която е некомедогенна – съставките трябва да са внимателно подбрани и съобразени с това, да не запушват порите на лицето. Вече има достатъчно качествени слънцезащитни кремове, които отговарят на това изискване;
  • важно е да сте предпазени от UVA и UVB лъчите – купете си широкоспектърна козметика, която ще ви защити и от двата вида лъчи. Първите навлизат в по-дълбокия слой на кожата и причиняват сериозни увреждания. Вторите са отговорни за зачервяванията и изгарянията в горния слой.

Отделете нужното време да прочетете характеристиките на опаковката и задължително прегледайте срока на годност.

Да изберем ли маркова слънцезащитна козметика?

Ако разговаряте с професионален дерматолог, той ще ви насочи към употребата на доказана слънцезащита от bioderma. Известните козметични марки имат специални категории продукти, разработени прецизно и тествани в лаборатория. Така ще сте уверени, че слънцезащитният крем или лосион, който ще си вземете, е висококачествен и в състава му влизат подходящите суровини.

Доказаните с времето производители като Bioderma са разработили кремове за различни типове кожа. Те не само предпазват от вредните слънчеви лъчи, но също така имат положителен ефект и върху конкретните нужди на епидермиса. Качествената козметика винаги дава по-голям избор на потребителя и гарантира удовлетвореност при използване.

Защо да пазаруваме продукти за лице и тяло от аптеката?

Щом сте решили да инвестирате в толкова важна козметика, касаеща вашите красота и здраве, е добре да намерите подходящия търговец. Специалистите ще ви насочат към аптечната мрежа, понеже там има най-голямо разнообразие от медицински изделия, които не се предлагат в стандартните магазини. Този вид продукти са преминали през много повече тестове и са препоръчвани от най-добрите дерматолози.

Компаниите предлагащи медицинска козметика в аптеките са доказани и познати на всички потребители. От Aptekifenix.bg насочват вниманието ви към Bioderma, защото е наложен бранд, предлагащ широка гама от слънцезащитни лосиони и кремове. Потребителите, които са избрали да ползват именно тях винаги остават доволни и се връщат за нова покупка. Ако изберете да поръчате през онлайн аптеката редовно можете да се възползвате от различни продуктови намаления и отстъпки. Така дори по луксозни и висок клас продукти могат да бъдат ваши срещу достъпна сума.

Top