Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Термопомпи въздух – вода гарантират екологично, икономично и безопасно отопление

Термопомпи въздух – вода гарантират екологично, икономично и безопасно отопление

термопомпа

Не е случайно, че термопомпите се определят като технологична революция в сферата на отоплението и охлаждането. Все повече домакинства, които се стремят към подобряване енергийната ефективност на жилищата си са склонни да изберат подобна алтернатива и да сменят старите климатици с термопомпа въздух-вода. Причините са очевидни – иновациите гарантират икономии, рентабилност и висока ефективност, което е първата стъпка към това да се постигне оптимална удовлетвореност. Ще разкрием някои от удобствата на най-търсения и приложим вариант за термопомпи при всякакви условия и обстоятелства. Модела въздух – вода е сред високоефективните, които подобряват енергийната ефективност в дома и се грижат за оптимизиране на разходите при отопление, охлаждане и осигуряване на топла вода за бита.

Предимствата на термопомпите въздух-вода

Възможностите, които предоставят тези уреди са невероятно приемливи за домакинствата, независимо от квадратурата на имота, който ще бъде обслужван. Те се отличават с положителни качества и характеристики, които ги превръщат в една от най-ефективните инвестиции, които заслужават вниманието ни. Ще акцентираме на главните преимущества, които ще постигнете с употребата на термопомпа въздух-вода, което може да наклони везните към правилното вземане на решение. Покупката и инсталирането на термопомпа въздух-вода не е алтернатива, а оптимално добър вариант за избор на уред, който ще ви изненада в положителна посока. Термопомпите са сравнително нови отоплителни решения, но именно поради показателите и формулата за ниски енергийни разходи, които успяват да постигнат се нареждат сред препоръчваните от експерти.

Защо да изберете термопомпа въздух-вода:

Инверторна термопомпа
 • Уреда е от най-адаптивните видове термопомпи;
 • Лесно интегриращ се в налична инсталация от радиатори или водно подово отопление;
 • Работи в режими отопление и охлаждане;
 • Осигурява подгряване на топла вода за битови нужди;
 • Комбинира се успешно със слънчеви колектори;
 • Енергийно ефективен;
 • Свеждат разходите за отопление и охлаждане до минимум;
 • Използва минимално количество електроенергия за пренос на възобновяемия енергиен източник в случая въздуха;
 • Икономичен уред;
 • Екологичен – нулеви са стойностите на вредните емисии, които термопомпата въздух-вода освобождава при своята работа, благодарение на това, че за да работи се нуждае от минимално количество електроенергия и възобновяем енергиен източник;
 • Напълно безопасна работа, независимо от режима (отопление или охлаждане);
 • Надежден и издръжлив уред, който ще ви служи години наред;
 • Минимална ангажираност за профилактика и поддържане;
 • Съвместимост с други енергийни източници, които подобряват енергийната ефективност на уреда.

Сравнен с други уреди като котли на газ, котли на пелети или хиперинверторни климатици термопомпата въздух-вода дава най-добри стойности като икономии и рентабилност. Не само защото е уред, който е екологичен, но и факта, че осигурява безопасна постоянна температура и поддържа микроклимата в дома на много високо ниво като качество на въздуха нарежда термопомпите сред водещите и лесни за манипулиране.

Лидерството се дължи най-вече на това, че уреда е подходящ както за новоизграждащи се обекти така и са такива, които разполагат с инсталации от лъчисто подово отопление, конвекторни инсталации или такива за парно отопление. Компактни и надеждни, лесни за монтаж, изключително тихи и дискретни термопомпите въздух – вода са обяснимо интересни за потребителите.

Поглед към недостатъците

Както и предполагате няма как да има само и единствено положителни качества, които да са водещи и провокиращи инвестиране в термопомпа въздух-вода. И въпреки, че се броят на пръсти е добре да сте наясно с тях, защото това би гарантирало правилно инвестираните средства:

 • Висока първоначална инвестиция за уреда;
 • Скъпа инсталация за водно подово отопление;
 • При неправилен монтаж не се гарантира оптимална ефективност от използване на уреда.

Действително стресираща е първоначалната инвестиция, която ще трябва да вложите в такава иновативна система за отопление и охлаждане, но за сметка на това бързата възвръщаемост е особено приоритетна. Забравете за високите сметки за електричество и се доверете на уред, който ще ви изненада с високата си енергийна ефективност.

Top