Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какво привлича туристите към Италия?

Какво привлича туристите към Италия?

почивка в италия

Безспорно Италия е страна, която омагьосва всеки. Не случайно тенденцията е все повече туристи да имат желание, да посетят именно тази интересна и интригуваща дестинация. Има много какво да се види и да се прави на една почивка в Италия, затова и офертите на туроператорите са толкова разнообразни. Ако погледнете предложенията на https://travelessence.eu/pochivki/pochivki-italia/, ще имате шанс да избирате от толкова много хубави и впечатляващи места. В тази страна ще опитате едни от най-вкусните кулинарни изкушения, ще се насладите на прекрасни плажове, природа и много исторически забележителности. Ако имате няколко свободни дни не е за изпускане възможността да се разходите до Италия и да съберете малко хубави впечатления и преживявания.

Кои забележителности е добре да се посетят?

Ако изберете почивка в Италия, ще имате много възможности да се забавлявате и да разгледате невероятни забележителности и исторически обекти. От TravelEssence ви предлагат няколко идеи за места, които наистина трябва да видите:

рим италия
  • фонтанът Треви – всеки, който пътува до Рим, не пропуска да види Девическия фонтан. Представен е бог Нептун застанал в колесница. Тя е теглена от два коня единият от които див и буен, а другият спокоен. В композицията присъства и богиня, символизираща благополучието и изобилието. В горната част четири богини държат различни артефакти, представляващи четирите сезона. Туристите вярват, че ще осъществят желанията си, ако хвърлят монета във фонтана;
  • остров Капри – тук най-известната забележителност е Синята пещера. Известна е като едно от седемте чудеса на света. Важно е да знаете, че интересът от страна на посетителите е много голям и е възможно да чакате повече от час на опашка, за да разгледате за пет минути. На остров Капри може да опитате традиционна кухня и да се насладите на изцяло белите сгради;
  • Базиликата „Сан Марко“ – това е била най-голямата църква през Средновековието. Богато украсена във византийски стил, ще остави у вас прекрасни спомени и впечатления. Структурата на базиликата е кръстовидна в гръцки стил, чрез което в нея са вплетени архитектури от различни стилове;
  • Колизеума – този световно известен паметник на културата е една от най-важните забележителности в Италия. Повечето туристи решили да изберат почивка в тази страна задължително искат да разгледат Колизеума. В миналото най-популярната атракция тук са били Гладиаторските боеве.

Това са малка част от интересните и неповторими забележителности, които може да видите, ако изберете Италия за вашата почивка. Разгледайте офертите на туристическите агенции и проверете, какви допълнителни екскурзии се предлагат на мястото, което сте решили да посетите.

От какво са привлечени шопинг туристите към Италия?

Проучване показва, че в последните години броят на чуждестранните туристи, които избират почивка в Италия само за да пазаруват се е увеличил значително. Както добре знаете, тук модата е като религия и изобилства от световноизвестни марки навсякъде. Голяма част от екскурзиантите не пропускат възможността да си напазаруват качествени и хубави дрехи по време на почивката. Има и такива, които са пътували специално с цел шопинг.

В Италия има още много продукти, които може да си подарите като например кожени изделия, чанти, портфейли, обувки и други. Тъй като хранителните продукти също са на много високо ниво, подарък за ваши близки под формата на бутилка вино, зехтин или сладкиши е много добра идея. В тази страна всички изглеждат спокойни, щастливи и елегантни. Това от своя страна привлича многобройните туристи, решили да изберат Италия за своята почивка.

По-удобно ли е да пътуваме с туроператор?

Дори да ви се вижда интересно сами да планирате и организирате почивката си, е най-добре да използвате услугите на туристическа агенция. Специалистите имат професионално изготвени оферти, които ще направят почивката ви много по-приятна и комфортна и ще имате шанс да разгледате повече забележителности. През цялото време с вас ще има екскурзовод на български.

По този начин няма да пропуснете нищо интересно и винаги ще имате към кого да се обърнете при проблем. Туристическите агенции често правят промоции, така ще спестите средства и ще се насладите на една качествена почивка. Имате шанс да споделите вашите предпочитания и очаквания. Агентите ще ви насочат към конкретна област в Италия, която би ви допаднала спрямо вашите интереси.

Какво е важно да знаем преди заминаването за Италия?

Ако смятате да обикаляте много, ще трябва да си приготвите удобни дрехи и обувки. Имайте предвид, че историческите забележителности обикновено се намират на каменни и павирани улици, по които е добре да вървите с удобни маратонки или сандали, но не е препоръчително да са чехли. В случай че изберете екскурзия през лятото дрехите ви трябва да са тънки с къс ръкав, като винаги използвате слънцезащитен крем с висок фактор. Редувайте обиколки с активна почивка, за да се възстановите от горещините. При посещение на храмове е препоръчително да спазвате дрескода и дамите да са с покрити рамене и крака, тъй като има опасност да им се направи забележка или да не бъдат допуснати. Местните хора са много дружелюбни и комуникативни, затова е добре да владеете италиански, английски или френски, благодарение на което ще се разберете много добре.

Top