Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Витамини и минерали в дневното меню – ползи и преимущества

Витамини и минерали в дневното меню – ползи и преимущества

комплекс

За да бъдем в ежедневна кондиция е необходимо да доставяме на тялото си ежедневна доза витамини и минерали, с които да повишим енергийния баланс. Със сигурност и децата знаят, че е важно да се хапват повече плодове и зеленчуци, тъй като в тях има много полезни вещества, които им помагат да растат здрави. Ежедневно организма ни се нуждае от витамини A, B, C, D, E, К както и минерали като магнезий, калий, калций и много други. Дори да наблягате на здравословната храна то имайте предвид, че не винаги можете да разчитате на достатъчно количество полезни съставки, които организма да усвои. Точно тук идва момента, в който можете да заложите на натуралните хранителни добавки, с които да стимулирате имунозащитните сили на организма.

Защо са важни витамините и минералите

Не се съмнявате в ползите и преимуществата на витамините и минералите, които можете да откриете под формата на хранителни добавки. Когато човек търси решение за цялостно укрепване на имунитета със сигурност всеки един от комплексите, включващи минерали и витамини са в състояние да допринесат за неговото оптимално здравословно състояние. Когато избирате хранителни добавки е необходимо да имате предвид, че това са продукти, които не са заместител на храна, но не са и лекарствен препарат. Освен това се изисква да бъдат приемани само при установен дефицит. А такъв може да бъде диагностициран при определено здравословно състояние, което да бъде проява или пък чрез проведен кръвен тест.

Сред най-честите симптоми, че тялото ви страда от дефицит на определени витамини и минерали са:

витамини и минерали
 • Лющеща се кожа;
 • Поява на сухи петна по кожата;
 • Липса на концентрация;
 • Виене на свят;
 • Спад в теглото;
 • Липса на апетит;
 • Често боледуване и т.нат.

Ако забележите подобни симптоми то със сигурност ще се наложи да си направите съответния тест за установяване на причинителя и сред това да предприемете набавянето на съответната доза. Препоръчително е да се консултирате с лекар.

Какви са ползите от приемането на хранителни добавки

В различни направления могат да окажат благоприятно влияние витамините и минералите. Ще ви запознаем с някои от най-съществените, които имат пряка връзка с това да сте оптимално пълноценни в своето ежедневие:

 • Концентрация и кондиция

Признаците на разсеяност, невъзможност да се съсредоточите върху това, което вършите, често правете грешки, които не се харесват на работодателя изискват да се подходи с повече внимание към здравето. Липсата на витамини и минерали води до отслабена функция на мозъка, което показва, че е време да помислите за магнезий в комбинация с калий и витамини от колекцията В;

 • Повишаване на имунозащитните сили

Честото боледуване е симптом, че има недостиг на витамини D и Е. В комбинация с витамин С можете да подсилите организма и да се погрижите за лесното и бързо справяне със симптомите на настинки и грип;

 • Намаляване на стреса

Динамиката и интензитета на ежедневието ни безспорно води до стресови ситуации. Изключително благоприятно въздейства върху намаляването на стрес витамин В6, В12, магнезий, калий. Освободете излишното напрежение и се насладете на повече спокойни и пълноценни дни без да натоварвате излишно нервната система;

 • Не само здрави, но и красиви

Повечето витамини и минерали се грижат като за правилното функциониране на редица органи така и за подмладяването на клетките, което от своя страна води до образуването на колаген. Кожата става по-еластична, а косата по-красива и здрава.

За да сте здрави и с добро самочувствие онлайн магазин BenePura представя на вниманието ви многообразие от натурални витамини и минерали, с които можете да се погрижите за тялото си и да му дадете онова, от което се нуждае – повече сила и енергия. Погрижете се още днес за добрата си кондиция, имунитет и общо здраве с хранителните добавки от BenePura.

Top