Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Защо килимите в детските стаи трябва да се перат по-често?

Защо килимите в детските стаи трябва да се перат по-често?

чиста детска стая

Всеки разумен родител, който се стреми да осигури на своите деца благоприятна и уютна среда за живот у дома ще ви каже, че е много важно редовното почистване на стаята им. Поне веднъж седмично е важно да се използва прахосмукачка и бърсане на прах като идеята е да намалят вредните частици и микроорганизми, които биха създали проблеми с дихателните пътища. Има обаче още един важен момент при поддръжката на хигиената в детската стая. Знаете ли, че когато се ползва килим е препоръчително да се чисти по-често, тъй като между власинките на настилката се събират много повече прах отколкото можете да си представите. И когато децата вървят по килима натрупаната мръсотия лесно се вдишва и ето ви предпоставка за поява на алергии, кашлица и други последици. Наличието на килим в детската стая създава приятна и уюта обстановка, но имайте предвид, че за да е максимално здравословна средата, в която живеят най-важните за вас същества е задължително по-често пране на килима.

Повечето българи си признават, че опират до услугата пране на килими след зимния сезон. всъщност това е много грешна тактика, поради това, че няколко месеца единствено използването на прахосмукачка не  е достатъчно за това да се постигне максимална чистота. Експерти по почистването и дори лекари алерголози съветват килимите в детските стаи да се перат по-често. По този начин се осигурява здравословна среда и ще установите, че децата ви боледуват много по-малко от обикновено.

пране на килими

Прането на килима обаче следва да се професионално извършено. Повечето родители споделят, че за да спестят пари просто обират праха, натрупан по килима с влажна четка и малко препарат за ароматизиране. Но това е грешна тактика, защото се оказва, че нечистотиите просто се замазват и те продължават да си стоят между тъканите на килима. Имайте предвид, че професионалното пране на килими изобщо не е скъпо като услуга. Предимството, което се предлага от фирмите за пране на килими е или да занесете в детското подово покритие в цеха за пране или пък да ангажирате експертите да ви посетят и у дома и така бързо да върнат чистотата на детското килимче. И двата вариант аса приемливи и е въпрос на индивидуално предпочитание кое ще изберете. Много родители са склонни да поканят у дома си професионалистите,които на място до освежат и изперат замърсения килим като идеята е непосредствено след процедурата настилката да бъде използвана.

А прането се извършват с професионална техника. С помощта на високо налягане  и впръскване на силно активна пяна, която разгражда натрупаната мръсотия и унищожават невидимите микроорганизми, причиняващи нездравословна среда. Едновременно с това машината изсмуква и изсушава, което пък е предпоставка веднага след прането килима отново да бъде ползван от вашите деца. Ако си направите абонамент към някоя от фирмите за пране на килими и по-често те ви навестяват не само, че няма да се притеснявате от нездравословната среда, в която децата играят, учат и си почиват, но и така услугата ще излезе доста по-ниска като цена. Така, че си струва да помислите за по-често пране, с което ще се осигурите прекрасен свеж аромат в помещението и чиста среда.

Top