Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Как се изгражда правилно функциониращ димоотвод?

Как се изгражда правилно функциониращ димоотвод?

коминно тяло

Оборудването на отоплителните уреди с допълнителни аксесоари се оказва решаващо за оптимизирането на разходите и извличането на оптимални условия от процеса на поддържането на отлични условия в имота. Печки, камини и котли са от типа уреди, които използват различни видове горива, освобождаващи дим, миризма и газове. За да си подсигурите отлични условия за отопление няма как да не се запознаете с продуктовата гама от кюнци, които ви очакват в търговската мрежа. Но тук вариантите не са малко и когато решите да подходите отговорно и разумно това, което експертите предлагат да коминни тела – https://www.balkanenergy.bg. Кои са особеностите на този тип димоотводни аксесоари и има ли причина да се възползвате именно от тях? Отговорите ще разкрием в днешната публикация.

Ключови разлики с обикновените кюнци

Особеностите, с които следва да се съобразите при подбор на кюнци с решаващи по отношение на създаване на отлични отоплителни условия през зимата. Инвестицията в такива аксесоари следва да се ръководи от спецификата на използвания уред. При отопляване на голям имот с мощен уред се налага да обмислите особено внимателно всички онези данни, които са от значение за създаването на идеална, модерна, функционална и уютна среда. Затова и компонентите, които са решаващи за създаването на ефективно отвеждане на димните газове е важно за да се подберат с нужното внимание.

Съществените разлики  между едностенните кюнци и двустенните коминни тела се състоят главно в:

 • Устойчивостта при интензивно натоварване;
 • Издръжливост;
 • Експлоатационен срок;
 • Надеждност;
 • Безопасност;
 • Отлично усвояване на топлинната енергия.

Всичко това е в полза на двустенните тела, при които се наблюдават отлични качествени показатели по отношение на висока ефективност, удовлетворение и съвършенство по редица принципи. Ако държите на качеството и залагате на аксесоари, които да ви служат перспективно и отговорно няма как да не се възползвате от тези, които се отличават с перфектно качество и характеристики, напълно покриващи критериите ви за здравина и издръжливост.

За по-ниски разходи през зимния период

димоотвод

Критичността на много потребители по отношение на аксесоарите и димоотводните компоненти наистина не са за подценяване. Перспективите, които стоят пред клиентите за избор на кюнци за отвеждане на димните газове и правилно оборудване на отоплителната инсталация не са малко.

Има някои водещи причини да се изберат именно коминните двустенни тела и те са пряко свързани с това в оптимална степен да бъдат оптимизирани отоплителните разходи. А за да бъдат те максимално ниски със сигурност ще се наложи да се възползвате от правилните, които са доказали своя експлоатационен потенциал.

През зимните месеци е добре да сте отлично подготвени с оборудването на отоплителния уред. по отношение на кюнците вече изяснихме, че именно тези с изолация се оказват много по-ефективни. Но причините да ги изберете не се конкретизират само с добрите им експлоатационни показатели, а също така и по отношение на:

 • Оптимизиране на процеса на изгаряне на горивото;
 • Отлично усвояване на топлинната енергия;
 • Минимизиране на разхода на гориво;
 • Създаване на отлични условия в имота без необходимост от плащане на високи сметки.

Абсолютно си струва такъв вид инвестиция, защото в крайна сметка само по този начин ще можете да се възползвате от такива продукти, които подсигуряват икономичен и рентабилен отоплителен сезон.

Видово разнообразие при коминните тела

За да е ефективно и качествено оборудването на системата за отопление търговите предоставят на вниманието ви следните видове коминни тела:

 • Прави;
 • Ъглови;
 • Имитаф;
 • Скоби;
 • Други аксесоари.

Перспективите, които стоят пред клиентите са в това, че могат да съчетават както сметнат за добре елементите за да изградят възможно най-перспективната и качествено функционираща димоотводна инсталация. А с коминните тела от вида двустенни определено си подсигурявате топла и спокойно зима.

Top