Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Как да изберете памперси за бебето?

Как да изберете памперси за бебето?

пелени

Отглеждането на бебета през 21 век е доста улеснено. Като едно от най-голям удобство се приема именно използването на памперси. Още от първия ден на появата на мъничето родителите следва да изберат такива продукти, които се характеризират с нежност, хипоалергичност, модерен дизайн и размер. Но не е толкова лесно да се ориентирате измежду множеството марки и модели хигиенни продукти от категорията. Оказва се, че принципите за покупка се конкретизират не само според това какво на вас ви допада, но и съобразно нуждите на бебето, специфика на неговата кожа и усещане за удобство.

Видове памперси според размера

Основната класификация, която е водеща при покупката на памперси е свързана именно с неговата възраст или тегло. Обикновено по  този показател са познати няколко категории:

  • За новородени. Те се отнасят до използване при бебето с тегло от 2 до 5 кг.;
  • За бебета от 4 до 8 кг;
  • За бебета от 9 до 14 кг;
  • За тегло на бебето над 15 кг.

Имайте предвид, че възрастта на бебето е относителна и това, което е добре да имате предвид е именно теглото му. Със сигурност не можете да си представяте през първите две години от живота на вашето бебе да не използвате такъм вид пелени. Определянето на размера е от съществено значение, тъй като пелената ще пасне точно на телцето на мъничето и няма да има риск от протичане, мокрота и дискомфорт.

Но както можете да се досетите размера на пелените не са основен факто, който би бил решаващ за да можете да вземете решение относно покупката на конкретен вид памперси. Следва да ви запознаем и останалите ключови изисквания, от които родителите се ръководят при набавяне на тези санитарни принадлежности.

Важните функции, които памперсите е необходимо да притежават

памперси

За да се гарантира максимален комфорт на бебето е необходимо да опознаете палитрата от опции, които са изложени в търговската мрежа. Определящо е да се акцентира на всички онези показатели, които касаят оптималната грижа за бебето. Съществените функции, на които е важно да обърнете повече внимание са:

  • Отлично абсорбиране;
  • Хипоалергичност;
  • Без съдържание на парабени, парфюми и лосиони;
  • Оставане на слоя, който има пряк контакт с кожата на бебето идеално сух;
  • Гаранция за качество на използваните материали.

Както в търговските обекти за хранителни и промишлени стоки така и в аптеките ще намерите огромен ресурс от марки и възможности, от които да се възползвате по отношение на марки, размери и дизайни при пелените за еднократна употреба. Има защо да се приложат най-високи стандарти, които биха дали положителен ефект при отглеждането на бебето. Имайте предвид, че има памперси, които са предназначени за използване през деня и други, които са подходящи за нощта. При нощните има по-високо ниво на прилягане и абсорбиране с цел да се намали риска от пропускане и мокрене на кожата на бебето. Това би довело до зачервявания и обриви, а едва ли ще направите подобни компромиси със здравето на бебето си.

Видове според начина на поставяне

Освен до тук изложеното по отношение на качествените характеристики, които следва да притежават памперсите е добре да отбележим, че има два типа що се отнася до начина на поставяне. Стандартните еднократни пелени се закрепват с помощта на странични залепващи ленти. Те са много удобни и се препоръчват за деца от първия ден на тяхното раждане.

Втората категория продукти са така наречените памперс гащички. Те се отличават с това, че са лесни за обуване дори от самото дете. Имайте предвид, че са удачен вариант за възраст над 12 месеца. В аптечната мрежа ще намерите и такива, които са подходящи за плуване и плаж. Те са с непромокаем външен слой, което позволява бебето се чувства комфортно, а вие спокойни, че съдържанието ще останете в памперса и няма да има протичане.

Top