Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Какъв вид бебешко корито да изберем за максимален комфорт и безопасност?

Какъв вид бебешко корито да изберем за максимален комфорт и безопасност?

корито за бебе

Преди да се появи очакваният член на семейството, има редица продукти, които е добре да бъдат напазарувани. От изключително значение са практичните корита за бебета или още наречени вани. Малките деца и особено новородените задължително се къпят всяка вечер и това е ценен артикул, който трябва да бъде избран внимателно и отговорно. Моделът, на който ще се спрете, е важно да отговаря на различни критерии, да е удобен както за вас, така и за малчугана. Затова днес ще ви дадем малко повече информация, относно избора на подобно корито. Хубаво е да знаете, че това са изделия, които може да поръчате лесно и онлайн от MOVI.BG.

Защо е важно да разполагате с удобно корито за къпане на бебето?

Понеже това занимание е ежедневно артикулът, който ще изберете, задължително трябва да бъде удобен и лесен за използване. Поддържането на добра хигиена при новородените е от изключително значение и поради тази причина покупката на корито е на челните места в списъка ви. Бебетата се стресират от големи пространства и различни шумове и поради тази причина, трябва да имат собствена вана с подходящ размер. Практичните корита са измислени с ергономичен дизайн и различни удобства, за да не се налага да пренасяте бебето на дълги разстояние.

Лесно бихте могли да направите банята му дори в стаята, в която го повивате и спи. Не е практично да правите къпането във ваната, която по принцип ползва семейството, ако имате такава, тъй като ще бъдете наведени през цялото време и трябва да придържате новороденото много внимателно. Когато купите подходящо корито, специално изработено за тази цел, бихте могли да го поставите на по-висока повърхност и така да си създадете удобства.

Важно е да пазите кръста си в тези моменти и да се чувствате достатъчно стабилни за да придържате новороденото правилно. Възможно е да допълните покупката и със специална стойка, върху която да поставяте ваната. Използването на корито е не само практично, но също така и хигиенично, защото след всяко използване вие спокойно можете да го почиствате и измивате старателно, след което да го оставите да изсъхне.

Как най-бързо да изберем точния модел?

Независимо какво купувате е от значение предварително да сте наясно с личните си критерии. Ще откриете точния продукт ако много добре знаете какво точно ви е необходимо и ще ви бъде наистина удобно в ежедневието. Ще избегнете разочарование, ако се доверите на съветите на специалистите от MOVI.BG:

къпане на бебе
  • има значение на каква възраст е бебето – в търговската мрежа ще намерите артикули с различен размер и капацитет съобразени за новородени и за по-големи деца. Хубаво е да прецените, колко дълго ще използвате новата вана;
  • съобразете се с дизайна и различните екстри, които предлагат моделите – родителите ли те държат много на практичността и ергономичността на коритото, но също и на неговата визия. Лесно ще намерите модели които да ви допаднат като дизайн защото се предлагат всякакви приятни и нежни цветове синьо-зелено бяло розово или шарено;
  • да е функционална – има редица удобства към които може да се насочите когато купувате вана за бебето. Ако тя може да се инсталира върху по-висока поставка ще предпазите кръста си от дискомфорт. Моделите предлагат и специални извивки за да не се използва бебето надолу и да се чувствам много удобно по време на баня. Има и специални поставки които могат да се прикрепят към ваната и в тях удобно да седне малчугана;
  • според цената – търсете качествен модел, който е на достъпна цена, защото след време ще трябва да купите по-голяма вана и не е рационално да давате много пари всеки път. Лесно ще намерите точното корито онлайн, тъй като търговците в сайтовете редовно предлагат и допълнителни отстъпки.

Изделията, които се предлагат, отговарят на различните вкусови предпочитания на хората, затова не се тревожете, когато ви предстои подобна покупка, а внимателно разгледайте възможностите и поръчайте най-подходящото във вашия случай.

Защо да поръчаме анатомично корито за къпане на бебето?

Вариантите са много разнообразни, но традиционалистите залагат винаги на анатомичните изделия. Тези вани са достатъчно компактни и удобни за съхранение като предлагат гарантиран комфорт на вас и на бебето. Те са снабдени със специална извивка, която следва детското тяло и не се налага да купувате допълнителна подложка. Двете зони на съда позволяват детето да бъде легнало или полуседнало, когато е на по-голяма възраст.

По този начин ваната може да се използва достатъчно дълго и да ви създава все същото удобство. Ако коритото разполага и с гумирано покритие, то няма да позволи на малчугана да се изплъзне надолу и много по-лесно ще го сапунисвате и изплаквате всеки ден.

Къде ще намерим качествени и евтини продукти?

Имате да правите много различни покупки за вашето малко съкровище и е нормално да искате да спестите определени средства. За целта е хубаво да разгледате офертите на различни търговци и най-вече тези в интернет пространството, тъй като там има много по-голямо разнообразие както от модели, така и от цени. Без проблем ще намерите продукт, който отговаря на вашите изисквания и е на достъпна цена, така че да се създадете необходимите удобства, когато обгрижвате малкото бебе в първите месеци от неговия живот.

Top