Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какво представляват димоотводните елементи и каква е ролята им в отоплителната система?

Какво представляват димоотводните елементи и каква е ролята им в отоплителната система?

димоотвод

Отоплителните системи са най-различни и съобразно това какъв тип гориво използват за да осигурят топлинна енергия те се нуждаят от съответните допълнителни компоненти за да могат да бъдат безопасни и ефективни. При такива, които изгарят пелети, нафта, газ, дърва, въглища и други задължително се изгражда димоотвод, който да свърже уреда с комина на имота. Целта е отвеждането на димните газове и миризмата в атмосферата, а не задържането им в отопляемата площ, което е рисково за здравето и живота на обитателите. В каталога https://www.balkanenergy.bg/category/dimootvodi можете да разгледате различни варианти и идеи, които се характеризират с качество, висок стандарт на изработка и приемлива цена.

Защо се приемат като задължителен елемент?

Като изключителна привилегия отчитат домакинствата възможността да могат да използват висококачествен отоплителен уред, допринасящ за топлината и комфорта в домовете им. Специалисти алармират, че за да можете да извлечете максимума от камината, печката или котела, с който ще търсите решение срещу студа през зимата не бива да пренебрегвате и типа на димоотвода и начина, по който ще подпомогнете отстраняването на газовете и миризмата извън имота.

Задължителни са този тип елементи предвид това, че се касае за:

  • Подобряване процеса на изгаряне на горивото;
  • Намаляване на риска за замърсяването на въздуха, който дишате;
  • Осигурява се безопасната работа на уреда;
  • Няма неприятна миризма и изгорели газове.

За да бъде използват уред, който изгаря какъвто и да било вид гориво то той се нуждае от димоотводни елементи, популярни още като кюнци, които да позволят изграждането на път, по който дима и миризмата ще се придвижват към атмосферата. Според спецификата на самия уред се препоръчват различни модели кюнци, които са способни да подобрят значително средата за живот, която обитавате през зимния сезон. Важно е да можете да се насладите на една прекрасна и топла атмосфера без затруднения в дишането, черни сажди по стените и тавана и неприятна тежко миризма на дим и пушек.

За разнообразието

кюнци

Сигурно вече посетихте линка, който споделихме по-горе в темата. Действително няма как да не ви направи впечатление това, че в сайта има широк асортимент от продукти, които се характеризират с особени качества, надеждност, здравина и устойчивост на условията, при които ще бъдат използвани.

По отношение на разнообразието имайте предвид, че има значение какъв уред ще оборудвате и какъв тип гориво ще бъде използвано за отопляването. Вариантите, от които може да се избира са:

  • Гофрирани димоотводи. Те са една много интересна компилация от възможности, които позволяват лесно монтиране и свързване на уредите с комина. По-ефективни и широко разпространени са при оборудване на аспириращи системи;
  • Прави. Кюнците от тази категория могат да бъдат в три размера – телескопични от 30 до 50 см., статични 50 см. и такива с дължина 100 см.;
  • Ъглови. Вариантите са за 45 и 90 градуса ъгли, които ви предоставят възможността за промяна на пътя на димоотвода;
  • Ревизии, имитаф. Тяхната роля е да подобрят изгарянето на горивата, да намалят риска от образуване на влага както и да могат да подпомогнат почистването на сажди.

Това са основния набор от кюнци, които се предлагат на пазара. Можете да избирате също материал за изработка и диаметър на тръбата.

Съвети от специалисти

Не пренебрегвайте възможността да получите адекватна консултация от експерти. Те ще ви дадат насоки за правилен избор, който ще гарантира удовлетворение от отоплителния процес. Необходимо е да се изберат такива кюнци и димоотводи, които са ефективни и ще ви позволят да бъдете наистина удовлетворени от това, което получавате като топлина, уют и комфорт.

Доверете се на BalkanEnergy за да се радвате на чиста и здравословна среда през зимата, независимо от това какъв уред използвате и при какви условия можете да реализирате проектите си за безопасно оборудван с надеждна отоплителна система дом.

Top