Вие сте тук
Начало > Играчки и Игри > Колелото мечтата за всяко дете

Колелото мечтата за всяко дете

колело

В тези редове, ще се постараем да бъдем от полза за родителите, изправени пред избора, наречен детски велосипеди. Ще се опитаме да ви бъдем от помощ и да ви покажем някои основни характеристики при избора. Решението да се купи колело на детето е естествено за всеки родител. Този спорт и забавление ще изгради у малчугана ценни умения, ще му донесе здраве и щастие.

Малко насоки и свети

Истината е, че ако искате вашето дете да кара с желание и усмивка, трябва да му намерите точният детски велосипед. Не може да подходите небрежно към тази задача, тъй като изборът не е маловажен и колкото по добър продукт изберете за вашето дете, толкова и ползи ще извлечете. Велосипедът трябва да бъде правилните размери. Скоростите, трябва да са много прецизни, а спирачките да отговарят на силата на детската ръка.

Размерите на детските велосипеди се определят от техните капки, а те са 12“, 14“,16“,18“,20“ и 24“:

  • размер 12“ е  за възрастовата категория от 2 до 3 год.;
  • Размер 14“е за възрастовата категория от 3 до 4 год.;
  • Размер 16“ е за възрастовата категория от 4 до 5 год.;
  • Размер 18“е за възрастовата категория от 5 до 6 год.;
  • Размер 20“ е за възрастовата категория от 6 до 8 год.;
  • Размер 24“е за възрастовата категория от 8 до 11 год.

    Родителите, много често допускат грешката да купят велосипед по-голям размер от необходимия в дадения момент. Те се надяват, че по този начин, няколко години детето ще кара един и същ и няма да купуват нов. Това обаче ще измъчи вашия малчуган, тъй като няма да му пасва точно. Ако се спрете на качествен детски велосипед, то той би имал стойност и след няколко години и вие ще може да го продадете или да се ползва от друго дете.

Трябва краката му да достигат земята, да може да ползва спокойно спирачките и скоростите да работят прецизно.

  Друга важна характеристика за детския велосипед е той да бъде лек. Сериозните производители спазват тези важни стандарти. Не е необходимо да бъде претрупан с много екстри които да утежнят теглото му.

Всяко дете помни първото си колело. В един момент, то само ще пожелае този подарък и тогава трябва да сте подготвени да направите правилният избор. Радостта, която ще му донесе новата придобивка е безценна.

След като добре проучите пазара и изберете детският велосипед, не забравяйте да вземете и предпазни средства към него, тъй като паданията са неизбежни.

Да предпазим добре малкото съкровище. Каска, наколенки и подлакътници са задължителни. Приятно пазаруване мили родители.

Top