Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Отличителните белези на марковите парфюми

Отличителните белези на марковите парфюми

парфюм

Известни са като маркови парфюми, тъй като производителите са популярни, уважавани и спечелили доверието на клиентите си. Репутацията и опита, който имат водещите брандове, които предлагат качествени аромати е причина да ги предпочитаме в случай, че сме решили да изберем нов парфюм. Знаете ли по какво оригиналите се отличават от масовите козметични изделия? Не, цената и популярността на бранда не са единствените показатели, по които можем да различим един парфюм от друг. Има достатъчно аргументи, заради които клиентите предпочитат да инвестират повече средства в марков и оригинален продукт, отколкото в такъв, който могат да си закупят дори от магазините за хранителни стоки. Ще споделим с вас основните белези, по които оригиналите успяват да спечелят челните позиции по интерес и продажби.

Използване на естествени съставки

Технологията за извличане на аромати от естествени суровини е доста сложен процес. Фабриките, в които се произвеждат парфюми реално се провеждат научни опити, при които опитни специалисти, които имат съответните познания по химия, медицина, биология и козметика търсят правилната формула за комбиниране на различни есенции и масла. Така се създава всеки нов аромат, който да се отличи от останалите по своите уникални качества и неповторимо ухание.

етерични масла

При производството на марковите парфюми основно се акцентира на естествените съставки като:

  • Екстракти от билки;
  • Цветни екстракти;
  • Дървесни и зелени екстракти;
  • Пречистена вода;
  • Цитрусови екстракти;
  • Етерични масла и други.

Не само, че естествените суровини гарантират уникално благоухание, но предвид натуралния си състав този тип аромати не са рискови за здравето и не предизвикват кожни алергии.

Ролята на синтетичните съставки в марковите парфюми

Неимоверно и тук синтетиката не подминава производството на козметика. Но що се отнася до марковите изделия то трябва да споделим, че всичко се базира на строги правила. В състава се използват субстанции, които позволяват на ароматите да бъдат много по-трайни, стабилни при различни климатични условия както и да защитят кожата от изсушаване.

Употребата на синтетика в парфюмерийния бранш е строго контролирана. Използват се основно вещества, които се произвеждат в стерилна лабораторна среда като:

  • Синтетично създадени мускус и амбра, които по естествен път се извличат изключително трудно;
  • Стобилизатори;
  • Фталати и други.

При покупка на парфюм е необходимо да сте наясно с неговия състав т.е. както с естествените суровини така и синтетичните. Колкото повече синтетика има в даден продукт то толкова по-голям е риска от алергии. Затова водещите брандове в сектора акцентират на натурално добитите съставки, които влагат в продукт, който е с гарантирано качество и напълно безопасен за здравето.

Top