Вие сте тук
Начало > Играчки и Игри > Пиклер триъгълник – средство за стимулиране развитието на децата чрез игри

Пиклер триъгълник – средство за стимулиране развитието на децата чрез игри

дървени играчки

Не е без значение на какви игри и с какви пособия се забавляват децата ни. Изграждането на стойностни хора, които могат да разкрият потенциала си във времето стартира от най-ранна детска възраст. Точно в това се крие взискателността, която родителите проявяват към подбора на играчки и други изделия, които биха могли да подпомогнат правилното развитие на детето. Особено впечатление правят разнообразието от видове дървени катерушки. Става въпрос за специален вид съоръжение, които има комплексна роля върху това малчуганите да развиват както физически така и умствени способности за справяне във всякакви ситуации. Пиклер триъгълник е популярното наименование на тези дървени изделия, които са предназначени за катерене. Какво точно представляват ще ви разкажем в днешната статия.

Какво е Пиклер триъгълник

Самото съоръжение е дело на д-р Еми Пиклер. Тя разработва проекта като основната цел е да се насърчи любовта към катерено. Всъщност идеята не е свързана само с това да се развият двигателните умения на децата в най-ранна възраст, а и да ги стимулира да мислят преди да предприемат следващия си ход към достигането на крайната точка.

Дървеното съоръжение е изключително полезно като средство за:

  • Подобряване на баланса;
  • Повишаване на концентрацията;
  • Развитие на мускулите на ръцете и краката;
  • Стимулиране на мозъчната дейност.

Безспорно ще се изненадате колко комплексен уред е Пиклер триъгълника, който е изключително забавен, интересен и способен да се приспособи дори в не толкова голямо пространство. Класическия вариант е доста практичен, тъй като е сгъваем и когато децата имат други занимания и задължения може да бъде прибиран така, че да не пречи.

Видове Пиклер триъгълник

Пиклер триъгълник

Невероятния потенциал на този тип триъгълник за катерене определена е една от причините, поради които Пиклер триъгълника става популярен. Осъзнавайки огромните ползи за детското развитие много родители както и центрове за детско развитие, занимални, градини и места за игри инвестират в най-разнообразни вариации на дървената катерушка. Класическата версия определено е сред най-предпочитаните, но съобразно развитието на тенденциите и мястото, където се използват съоръженията на пазара започват да се появяват най интересни модификации.

Многообразието е фокусирано върху:

  • Размерите;
  • Възможностите за конфигуриране на различни структури;
  • Опция за използване на деца в различна възраст;
  • Допълване на катерушката с по-сложни модули;
  • Цветово разнообразие и други.

Ако търсите решение да стимулирате децата в търсене на нови възможности за придобиване на различни умения определено това е решение, което би им допаднало. Изберете различната игра, която освен забавна се характеризира с множество ползи за физическото и умствено развитие на вашите съкровища.

Top