Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какво е важно да направим, ако радиаторите са за смяна?

Какво е важно да направим, ако радиаторите са за смяна?

радиатори

Един от важните въпроси, които стои пред всяко домакинство, е свързан с това какъв вид отопление ще бъде избрано през студените месеци. Ако и вие не желаете да плащате високи сметки за ток или не ви допада идеята да се топлите на климатик със сигурност сте предпочели централното отопление. ВиК фирмите за подмяна на радиатори винаги могат да ви окажат услугата срещу достъпно заплащане. Хидро Старт е познато име в бранша, тъй като разполага с добре обучен персонал и нужните лицензи, за да извършва професионална подмяна на радиатори.

Какви са причините да изберем ВиК фирма?

Подмяната на радиаторите трябва да бъде направена много прецизно и професионално, защото в противен случай могат да не функционират както трябва. Поради тази причина не ви предлагаме сами да се справяте с тази задача. Има достатъчно добри компании и водопроводчици, които много по-бързо и качествено ще направят подмяна на отоплителните уреди.

Специалисти се занимават с това всеки ден и са се сблъсквали с най-различни случаи, което винаги е от полза за клиента. Спокойно бихте могли да им зададете всякакви въпроси и да получите ясен и точен отговор, който ще ви удовлетвори и успокои в случая. Правилно поставените уреди ви гарантират безпроблемна експлоатация, топлина и уют през студените месеци.

Как да реагираме, ако радиаторите се повредят?

Авария може да се случи във всеки един момент, в който уредът работи. В подобна ситуация единственото което може да направите е, бързо да намерите добър водопроводчик, който да открие проблема и да извърши ремонт при необходимост.

Ако това не е възможно, ще се стигне до подмяна на радиатора и затова е добре да реагирате бързо и да вземете решение, какъв модел искате да използвате. Обикновено ВиК фирмите ви предлагат няколко възможности и ви насочват към подходящия за вас в зависимост от различни критерии. Тук трябва да се съобразите и с цената, която сте склонни да платите. Ако изпитвате някакви колебания е най-добре да следвате съветите на водопроводчика, защото той ежедневно се среща с подобни казуса и препоръките му ще бъдат точни.

Какъв вид радиатор ще ни препоръчат специалистите?

Като при всяка друга покупка и тук трябва да изберете вид и модел на уреда. Подмяната на радиатора е важна задача, защото се очаква той да се използва много години. Има значение, как изглежда чисто визуално и подхождали на интериора както и до каква степен е издръжлив. При положение че се притеснявате сами да вземете такова важно решение, е най-правилно да се посъветвате с водопроводчика и ВиК фирмата, която сте избрали за ремонта. Производителите в този сектор предлагат разнообразни варианти направени от чугун, стомана и алуминий. От Хидро Старт предлагат да обърнете внимание на следните детайли, когато ви предстои подобно покупка:

  • дизайнът и материала за изработка – естествено по-модерно изглеждащите устройства са с по-красив дизайн и по-висока цена. Изборът ще зависи от това, колко пари сте приготвили и как виждате интериора на дома си занапред. Чугунените радиатори са изключително устойчиви и с много дълъг гаранционен период, но външният им вид става все по-неактуален;
  • каква е марката – по-спокойни ще се чувствате, ако заложите на позната и качествена марка. ВиК специалистите ще ви насочат към точната в зависимост от вашия бюджет;
  • от значение е и мощността – тук трябва да се съобразите с помещението, в което се извършва подмяната на радиатора. Много по-добре е в една голяма стая да разпределите през определено разстояние отоплителните тела, отколкото те да бъдат близко едно до друго.

Помислете внимателно, каква инвестиция да направите, защото тя ще касае комфорта на семейството ви през следващите години. Има значение устройствата каква топлина отдават, какъв е външният им вид и подхождат ли на интериора. Цената също е ключов фактор.

Къде е точното място за инсталиране на отоплителните тела?

Подмяната на радиаторите може да се извърши без проблем според вашите предпочитания. Повечето пъти хората предпочитат новия отоплителен уред да бъде разположен там, където е бил и старият. В много редки моменти искат кардинална промяна, при която се извършва малко по-голям ремонт. Какво е важно да спазите, щом ви предстои подмяна на радиаторите:

  • нека уредите не бъдат разположени в близост един до друг – по този начин отоплението ще бъде недостатъчно ефективно и ще създадете много повече работа на монтажистите;
  • разположете ги под прозорците – точно от там прониква студеният въздух в стаята, а когато отоплителното тяло се намира непосредствено до него създава определена бариера и предпазва помещението от загуба на топлина;
  • не използвайте дълги и тежки пердета в тази зона – когато се извърши подмяната на отоплителните тела, е добре да осигурите достатъчно пространство около тях, без наличие на предмети и тежки завеси, за да може въздухът да циркулира спокойно;
  • ако желаете монтаж на друго място се консултирайте с водопроводчика – в случай че освен под прозорците искате отоплителен уред и в друга зона, е правилно да споделите със специалистите, за да решите къде е най-подходящото място.

Ако отделите достатъчно време да изберете моделите и фирмата, която ще извършва подмяната на радиаторите зимният сезон за вас ще бъде уютен и топъл, а жилището ви още по комфортно.

Top