Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Грижи за малки и големи потребители на чиста и безопасна вода битови нужди

Грижи за малки и големи потребители на чиста и безопасна вода битови нужди

смяна на щрангове

Тревогите на родителите относно здравето на техните деца е повече от логично. Решени да се грижим за нашите съкровища по най-добрия начин сме готови на всякакви действия и разходи стига наистина да гарантираме едно безгрижно и щастливо детство. Провокирани от това много родители се заемат с ремонти, които са отлагали, но към настоящия момент вече са стигнали до момент, който изисква спешна и адекватна професионална намеса. Днес ще ви разкажем за някои водопроводни аварии, които освен, че са причина за възникване на материални щети имат и пряко отношение върху здравето на нашите деца, а и нашето собствено. Ако и за вас битовите неволи търсят решение към настоящия момент то можете да се възползвате от четивото, което сме ви подготвили.

ВиК аварии и здравословни проблеми

Връзката между този вид битови проблеми и здравословното състояние на хората от семейството ни е пряка. Всяка дребна подробност като теч, спукване на тръба или пък друга авария може да причини редица главоболия. И ако си мислите, че непредвидения ремонт от нанесените материални щети е основна причина то си помислете за качеството на водата, която консумирате вие и децата ви.

Ако забележите, че:

  • Водата е по-мътна;
  • На дъното на чашата се образуват утайки;
  • След консумиране изпитвате стомашни неразположения;
  • В помещенията се образуват мухъл, плесен, които създават предпоставка за затруднено дишане и т.нат.

Ето ви някои явни причини, че има проблем, който сериозна застрашава здравословното състояние на членовете на домакинството ви. Какви биха могли да бъдат причините? Сред едни от най-явните са дефектиралите и с крещяща нужда за подмяна щрангове. Като основен източник за транспортирането на водата до всяко жилище щранговете играят основна роля в една водопроводна система. А относно грижата за тяхното правилно функциониране няма как да не отбележим, че тя е отговорност както на самите стопани на имоти така и на етажната собственост.

Защо да подмените щранговете навреме

Наложителна е подмяна на щранговете в следните ситуации:

водопровод
  • Течовете в общите части са ежедневие;
  • Системата е достатъчно амортизирана и не търпи отлагане нейния цялостен ремонт;
  • В общите части на сградата се усеща тежка миризма на влага и мухъл;
  • Качеството на водата, която тече от смесителите на домакинствата е с изключително влошени свойства и застрашава здравословното състояние на малки и възрастни потребители;
  • Има риск от разрушения на конструкцията на сградата поради честите течове и аварии;
  • Налягането на водата е ниско и това не позволява предвижването и циркулирането ѝ до горните етажи на жилищната сграда.

Това са само малка част от причините, които буквално крещят, че имате нужда от наемането на професионалисти за подмяна на щранговете. Имайте предвид, че с дългогодишната експлоатация на тръбите, които преди десетилетия са използвани такива от метал, корозират и създават изключителни затруднения за ефективното функциониране на ВиК инсталацията в сградите.

Днес специалистите, които имат квалификацията и опита да извършват ремонт на щрангове използват най-иновативни полипропиленови тръби, които се отличават с изключителна здравина и дълголетие. Те не корозират, не задържат налепи и разполагат с анибактериален отблъскващ слой, който реално предпазва потребителите от болестотворни организми. За повече сигурност за децата съвета на водопроводчиците с опит е да се използват филтриращи накрайници, които да се монтират на чучурите на смесителите, което на практика е още една превенция за здравето и качеството на водата, която се консумира.

Навременната смяна и наемането на водопроводчици за ремонт на щранговете е процедура, която няма как да пренебрегне. Все пак става въпрос за водата, която е основен източник на живот и пълноценно съществуване. Изключително важен момент е да се съсредоточите върху избора на екип. Подмяната на щранговете не е от лесните стандартни ВиК услуги и за да бъде гарантирана като качество е от решаващо значение да поверите в ръцете на опитни и доказани професионалисти този важен ремонт.

Top