Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какви домакински принадлежности трябва задължително да притежаваме?

Какви домакински принадлежности трябва задължително да притежаваме?

кош за боклук

Във всеки дом има различни пособия, които помагат на семейството да поддържа по-добра хигиена. Това е важно, тъй като домът ви трябва да е уютен и приветлив. Така ще си почивате спокойно след уморителния ден. През последните години хората използват модерни пособия за почистване на повърхностите. В случая едно от основните приспособления е практичният моп за под. Това изделие е невероятно функционално и се състои от силно попиваща гъба, монтирана към специална телескопична дръжка. Изработен е от качествени и устойчиви материали, за да ви даде стабилност и сигурност по време на чистене.

Защо мопът за под е незаменим в домакинската работа?

Най-често извършваната дейност в един дом е измиването на подовата настилка. За тази цел се нуждаете от хубав и качествен моп. Той е ценен, защото с негова помощ много по-бързо почиствате повърхностите. Те стават по-бляскави и дезинфекцирани. Мопът е създаден така, че да попива бързо течностите, може да се използва с различни препарати и да полира повърхността на теракота или ламината. Преди време хората използваха обикновена кърпа, но тя само размазва замърсяванията и праха, без да ги отстранява напълно.

Мопът може да бъде отцеден от влагата напълно, това позволява плавното му движение по пода. Не се налага да се навеждате, а това е сериозно улеснение. Артикулът има голяма телескопична дръжка най-често метална. Тя дава необходимата стабилност и функционалност да достигате до всяко едно дори труднодостъпно място. От MOVI.BG препоръчват да купите нов моп, защото:

моп за почистване
  • ще го използвате без проблем в целя апартамент – мопът ще ви послужи за измиване на пода във всяко помещение, както и в кухнята и банята;
  • прави почистването лесно и удобно – не се навеждате, не мокрите ръцете си, а в същото време пода е идеално чист;
  • предлага се в различни свежи цветове – това че е домакински помощник не означава, че трябва да бъде скучен и сив. Модерните мопове са в ярки и наситени нюанси. Те привличат вниманието и създават едно по-добро настроение, докато честита.

Разгледайте новите модели онлайн и си поръчайте удобен и практичен моп.

Как да изберем подходящ моп за под?

Ако трябва да си купите нова принадлежност за почистване на пода, ще ви дадем и няколко практически насоки за това:

  • решете дали ви трябва попиваща гъба или бърсалка – моделите, които са оборудвани с гъба са подходящи за попиване на течности най-вече в кухнята и банята. Тези със специална бърсалка от микрофибър са идеални за чистене на ламинат;
  • съобразете дизайна и цвета с интериора – хубаво е нюансите да са хармонични, за да се чувствате по-комфортно докато почиствате;
  • изберете здрав и качествен модел – за предпочитане е телескопичната дръжка да бъде метална. Така ще може да подменяте накрайниците след като се изхабят. Има и пластмасови дръжки, които са с малко по-кратък експлоатационен живот.

Цената на тези изделия не бива да ви притеснява, защото са евтини и винаги може да се снабдите с необходимата бройка мопове.

Какви удобства ще ни предложат съвременните кошове за боклук?

Много често този домакински аксесоар остава пренебрегнат. Това е нормално, тъй като в него държите боклука. Важно е обаче да отбележим, че той е задължителен и то на много повече места, отколкото сте си мислили. Само в домовете си имате няколко различни кошове за боклук. Подобни практични изделия се използват в двора, в офисите, училищата, обществените сгради и абсолютно навсякъде където има хора.

Благодарение на коша за боклук обстановката около вас е подредена и чиста. Модерните изделия се отличават със своя интересен и оригинален дизайн. Лесно ще намерите кош за боклук, който да се впише в обстановката и да обогати интериора по един специфичен начин. Характерно за актуалните модели е наличието на капак, който може да повдигнете с помощта на специален бутон, върху който стъпвате. Има и подвижни капаци, които също скриват съдържанието от погледа и позволяват лесно да поставите отпадъка вътре. Онлайн ще намерите различни вариации на кошове за боклук, за това бъдете внимателни когато определяте точния размер и дизайн.

Какъв кош за боклук да купим според зоната, в която ще се използва?

Моделите, които откривате в търговската мрежа са много разнообразни не само като визия, но и като функционалности. Има голямо значение къде ще бъде разположен кошът за боклук и как ще се впише в интериора. Ако купувате кош за тоалетната, ви съветваме той да е едноцветен и красиво съчетан с плочките. Трябва да се хармонизира с обстановката, без да се набива прекалено много на очи. Това е причината много често хората да залагат на бяло, сиво или бежово. Кошът за боклук в кухнята може да бъде и с по-оригинален дизайн, но е важно като капацитет да отговаря на вашето домакинство.

Средно големите кошове за боклук са предпочитани, за да изхвърляте по-често съдържанието им и да не се трупат много отпадъци. В онлайн магазините се предлагат и големи модели подходящи за двора. Тук може да инвестирате в нещо наистина обемно и практично, за да поддържате перфектна хигиена в градината. За детската стая изберете малък и шарен кош за боклук, който ще се хареса на детето и то с удоволствие ще го използва.

Top