Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Защо да изберете сертифицирана като безопасна изкуствена елха?

Защо да изберете сертифицирана като безопасна изкуствена елха?

изкуственa елхa

Това да се украси по коледа с изкуствена елха не е новост. Все повече са домакинствата, които залагат на този метод, тъй като реално така си осигуряват декорация за години напред. Наистина са много предимствата на тези продукти и що се отнася до осигуряването на наистина перспективна алтернатива, която е достатъчно ефектна и създаваща уют по време на празниците има защо да е наблюдава огромен интерес към този тип продукти. Варианти за коледни гирлянди – https://movi.bg можете изберете всякакви. Но днес ще акцентираме върху условията за безопасно експлоатиране както и на какъв вариант да фокусирате крайното си решение. Важен момент разбира се е и това от кой търговец ще закупите продукта и дали изделието отговаря на препоръчителните норми за качество.

Основни правила за инвестиране в изкуствена елха

Споменахме, че темата на днешната публикация няма да бъдат приоритетите от това да замените естественото коледно дръвче с изкуствено. Факт е, че тези за многократна употреба спестяват време и пари, а освен това са изключително красиви и по естетични качества не отстъпват и на най-свежата ела, борче или друго иглолистно дръвче.

Специфичното при подбора на идеалната за вас изкуствена елха е това да можете да изберете такава, която е максимално безопасна. Това идва да покаже отговорност към човешкото здраве и най-вече на това на децата, които са податливи на всякакви алергии. Тъй като се изработват от различни видове суровини е необходимо да споделим, че става въпрос за продуктова гама от решения, които трябва да покриват определени правила отнасящи се до:

 • Произход на изкуствената елха;
 • Вложени в изработката материали;
 • Хипоалергенен състав;
 • Ниво негоримост;
 • Антистатичен ефект;
 • Използвани ли са химични вещества за съединяване на елементите и т.нат.

За да сте сигурни, е ще инвестирате в такава, която е най-безопасна няма как да не се съобразите с описанието на етикета. В него ясно са упоменати всички данни, които биха ви гарантирали, че ще изберете продукт, който отговаря на изискването за безопасна експлоатация в дома.

Инструкции за използване

елхa

Освен, че самото изкуствено дръвче трябва да отговори на конкретни важни правила за устойчивост то друг специален акцент се оказва и обезопасяването на украсата. Онези от вас, които имат домашни любимци знаят, че тяхното любопитство по отношение на всеки нов предмет, който се появява в дома е огромно. За да опазите елхата и да предотвратите събарянето ѝ очевидно ще се наложи да следвате инструкциите за безопасна експлоатация. Навярно някои от вас имат опит в този процес, но за други ще дадем следните съвети, които са ефективни и работят отлично за да опазите елхата красив до края на празниците.

При инсталиране на изкуственото коледно дръвче в дневната приложете следното:

 • Използвайте само стойката от комплекта на украсата;
 • Не оставяйте дръвчето близо до котлони, печки, радиатори или други излъчващи топлина уреди;
 • Отдалечете максимално от декоративните камини, които работят с биогориво;
 • Ако елхата е по-голяма е поставете в близост до секция или друга висока мебел, която да предотврати събарянето й от домашния любимец.

Това са елементарни, но пък работещи насоки, които ще ви позволят не само да се насладите на украсата дълго време, но и да се сведе до минимум риска от инциденти.

Каква да изберете?

Освен да е красива и стабилна, безопасна и качествена със сигурност и вие си имате индивидуални предпочитания по отношение на покупката на такъв вид продукти за декориране и аранжиране на интериора. За да останете доволни от инвестицията ви съветваме д се фокусирате върху:

 • Размери;
 • Колко кичесто е дръвчето;
 • Предпочитания към цвета;
 • Цена;
 • Производител;
 • Магазин, от който да се закупи.

Има много голямо значение от къде ще изберете дръвчето, тъй като утвърдените търговци предоставят и гаранция за отлично качество.

Top