Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Как да обособите безопасна зона за хранене на децата у дома

Как да обособите безопасна зона за хранене на децата у дома

трапезен стол

Най-прекрасния момент за едно семейство е да се събере заедно около трапезата на закуска, за обяд или вечеря. Приятните мигове създават една съдържателна сплотеност и връзка между членовете, а определено не е без значение на какви мебели ще разчитате за да постигнете желания ефект. Научи повече за това как родителите избират трапезни столове, които освен естетични са с гарантирана безопасност и възможност за използване от малки деца. Важно е да се възползваш от проверени съвети, които биха допринесли за елегантната многофункционална атмосфера в дома.

С акцент към техническите особености на мебелите

Поради малкия си ръст често децата не сядат директно на стола, а се катерят по него. Това създава редица обстоятелства и рискове за нараняване, падане и инциденти. Родителите са особено взискателни към това да обезопасят зоните, които се използват от децата и да инвестират в такива мебели, които са оптимално добри. Когато се инвестира в трапезни столове човек иска да предвиди всичко и не допуска компромиси. Затова ето на какво да обърнете внимание, ако държите да сте спокойни, че децата ви няма да ес наранят при използването на зоната за хранене.

Продукта, който ще осигури удобство при сядане следва да бъде:

  • Максимално стабилен;
  • Да е тежък и да не се обръща лесно;
  • Ръбовете да са заоблени, а най-добре да бъдат тапицирани;
  • Седалката да е равна и мека;
  • Облегалката да е ергономична и с повече пълнеж за максимално удобство на гърба;
  • Желателно е да има подлакътници, които да възпрепятстват евентуално падане на детето при накланяне в ляво или в дясно.

Това не е прекалена взискателност, а основна теза, от която да се ръководите при подбор на трапезни столове. Само така ще бъдете спокойни, че няма риск от сериозни инциденти, които биха допринесли за травми при децата.

За чиста и свежа трапезария

стол

Когато децата използват зоната за хранене замърсяванията са неизбежни. Затова освен безопасни трапезните столове, които ще изберете е необходимо да бъдат и лесни за поддръжка. Това е съществен приоритет за родителите, които държат на чистотата и хигиената в тази важна за семейството зона не е за подценяване.

Материите на трапезните столове, които са тапицирани могат да бъдат от:

  • Еко кожа;
  • Естествена кожа;
  • Текстил със синтетика и естествени материали;
  • Полипропилен и други.

Акцентирайки върху удобното и лесно почистване родителите могат да бъдат сигурни, че отстраняването на петна от храна и напитки няма да се превърне в причина трапезарията да изглежда мръсна и занемарена.

Top