Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Как да изберете правилното скеле под наем за вашите нужди

Как да изберете правилното скеле под наем за вашите нужди

Изборът на най-подходящото скеле под наем е от важно значение за успешното и безпроблемно приключване на всеки строителен проект. Когато е подбрано точното скеле под наем съобразно размера и характерните особености на обекта, това гарантира безопасна и ефективна работа на строителната площадка.

Ето няколко съвета как да подходите, когато селектирате скеле под наем.

Определете точно нуждите на конкретния строителен проект, по който ще работите

Измерете максималната височина, на която ще трябва да се работи на обекта. Характеризирайте и вида дейности, които ще се извършват – дали става въпрос за строителство, монтаж или боядисване. Когато сте наясно за какво точно ще използвате вашето скеле под наем, ще ви е по-лесно да се спрете на най-подходящото.

Запознайте се с характеристиките не основните видове скелета

Съществуват мобилни, стационарни и модулни скелета, както и т.нар. подвижни кули.

Мобилните скелета са лесни за преместване, което ги прави подходящи за работа на различни места в рамките на строителната площадка.

Стационарните скелета от друга страна са по-стабилни и устойчиви. Те са идеални за дългосрочни проекти, тъй като трябва да бъдат здраво фиксирани на едно място до окончателното приключване на задачата.

Модулните скелета се отличават с гъвкавост. Те може да бъдат конфигурирани в размер и вид, който отговаря на специфичните нужди на строежа в момента.

Подвижните кули са лесни за изграждане, разглобяване и демонтаж. Подходящи са за работа на обекти с малки височини.

Уверете се, че избраното скеле под наем ще бъде използвано безопасно на строителната площадка

Важно е предварително да бъде определено максималното тегло, което скелето трябва да издържи, включително работниците и инструментите, за да е сигурно, че използването му няма да създаде предпоставка за инциденти.

Вземете скеле под наем от фирма, която разполага със съответните сертификати и лицензи. Това ще ви даде гаранции, че то отговаря на националните и международни стандарти за безопасност.

Уверете се, че избраното скеле под наем има стабилизиращи елементи като странични подпори и заключващи системи, които допълнително да подсигурят дейността на работниците на строителната площадка, които ще го използват.

Консултирайте се със специалисти

Когато се спрете на надеждна фирма, от която да вземете скеле под наем, може да разчитате на опитния ѝ екип от специалисти. Експертите могат да ви насочат кой вид скеле под наем да предпочетете съобразно конкретните нужди на вашия строителен обект. Специалистите могат да проведат и обучение на работниците, които ще използват скелето, как да го направят сигурно, безопасно и ефективно. Не на последно място, те могат да ви окажат съдействие и при монтаж, демонтаж и транспортиране на избраното скеле под наем, за да сте сигурни, че всичко ще отговаря на изискванията.

Спазвайки тези основни стъпки, ще успеете да изберете най-подходящото скеле под наем за вашите нужди, осигурявайки безопасна и ефективна работа на строителната площадка.

Top