Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Къде намират приложение клещите резачки

Къде намират приложение клещите резачки

клещи резачки

Клещите са ръчни инструменти, които се използват за извършване на разнообразни мероприятия, отнасящи се до манипулиране на метални детайли, крепежи и други. Асортимента, който се предлага в търговската мрежа наистина е впечатляващ, но най-общо този тип пособия се делят на универсални и специални. От вида универсални има почти във всеки дом, тъй като те са инструмент с възможност да послужат при всякакви битови ремонти. Специализираните са друг вариант, който с прилага в определени сфери и мероприятия. Такъв вид специални инструменти са клещи резачки, които са популярни още като комбинирани, тъй спомагат за рязане на тел, оголване на кабели и други.

Удобствата от употребата на клещи резачки

Специалистите, които разчитат ежедневно на този тип инструменти ще потвърдят, че става дума за практични и функционални продукти, които улесняват ежедневните действия и манипулации при извършване на дадена професионална работа. Когато се налага няколкократно да бъде проведено рязане на кабел или тел то това изисква доста физически усилия. С обикновена резачка се отчита загубата на време, а с универсални клещи е още по-трудно, тъй като се налага да бъдат приложени много повече усилия и труд.

Специализираните клещи резачки са удобни инструменти, тъй като те са проектирани така, че при работа да намалят натоварването на ръцете, което от своя страна е приемливо поради риск от поява на мазоли и схващане. Те са приложими при:

  • Монтиране на електрически инсталации в сгради;
  • Окабеляване с телекомуникационни кабели;
  • Строително-ремонтни дейности, при които се извършват дейности с използване на тел и други.

Освен в професионален план клещите резачки са използвани и в домашните работилници особено при домакинства, които имат дворни места и се налага да ремонтират огради или са ангажирани в земеделска дейност с отглеждане на трайни насаждения.

Основни функции

клещи

За някои от тях вече споменахме, но предвид специализираната работа, която може да бъде провеждана с този тип инструменти е хубаво да имате предвид, че се касае за продукти, които са много по-ефективни при извършване на по-характерни задачи. По отношение на функционалността им потребителите отчитат, че използването им е в пъти по-удобно и намаляващо времето за манипулиране, тъй като се касае за:

  • Ергономичност на дръжките, с чиято помощ при използване се налага да се вложи минимално усилие за да бъдат проведени съответните действия;
  • Компактност и лекота. Малката работна глава и лекотата на инструмента позволява да бъдат използвани при различни обстоятелства;
  • Здравина и стабилност. Ще се изненадате от силата, с която тези ръчни резачки успяват да се справят с тел, кабели, пирони и други метални детайли. Въпреки минималистичните си размери те са невероятно здрави и надеждни за да срежат безпрепятствено съответните метални проводници, кабели, винтове и други.

За да отговорят на нуждите на майсторите и специалистите, които ги използват в своята дейност при производството на този тип клещи биват използвани индукционно закалена стомана, който се характеризира с невероятна устойчивост.

Разнообразие

Сред асортимента от клещи резачки, които са изложение в онлайн магазин Ташев Галвинг ще намерите огромен набор от ръчни изделия, с които ще осигурите ефективност при своята ежедневна работа. Що се отнася до класификацията, която е приложима при този тип инструменти то ще подчертаем, че тук представителите се делят на:

  • Странични резачки;
  • Усилени;
  • Високоефективни с максимална стабилност при използването им;
  • Свръх здрави, благодарение на които могат да бъдат провеждани манипулации при различни видове тел с дебелина до 4 мм.

Клиентите избират съответния тип съобразно това на какво ежедневно натоварване ще бъде подложен инструмента. Гамата решения, представени от водещи производители наистина е впечатляващо и това показва, че независимо от спецификата на ежедневните ви занимания и ангажименти можете да разчита на изключително практични, здрави и сигурни пособия, с които с лекота ще се справяте с рязането на тел, кабели, винтове, болтове, пирони и други.

Top