Вие сте тук
Начало > Играчки и Игри > Играчки по необходимост или от прищявка

Играчки по необходимост или от прищявка

Децата от ранна възраст опознават света около себе си, чрез това което ги заобикаля. Цяла наука е проектирането и изработването на красиви и изключително забавни играчки, които имат своето тайно предназначение. Това е развитието на детето във всеки физически и психологически аспект.

Но означава ли подобно твърдение, че трябва да купуваме само строго необходимото? Къде е границата на презадоволяването на детето? И можем ли да го разглезим прекомерно чрез угаждане на прищевките му?

Обучение и опознаване

Несъмнено това са важните аспекти, които трябва да имаме предвид, когато купуваме детски играчки. Има неща, от които не можем да се лишим. И по правило, можем и без тях, но много трудно ще приучим детето на това как работят нещата в живота. Опознавателните играчки могат да му предоставят ценен опит, на базата на който мъникът да надгражда уроците в ежедневието си. Стимулирането на слуха, зрението и мозъчната активност няма да ви изневерят. Това неминуемо ще даде отражение в бъдещото му развитие.

Не пренебрегвайте личното внимание. Детските играчки не могат изцяло да заместят нежния говор на мама или умните обяснения на татко. Децата имат нужда да задават въпроси и да им бъде показвано. Избирайте такива занимателни игри, които са интересни на всички. Включването на цялата фамилия ще ви осигури незабравими моменти и много положителни емоции.

Различните видове конструктори според възрастта на детето са много подходящи. Логиката и уменията ще изпъкнат, когато предоставите подобни занимания на отрочето си. А да не говорим колко от родителите ще намерят нещичко и за себе си. Никога не е излишно да погледнете света през детските очи и да се порадвате заедно със съкровището си на модерните забавления.

Не прекалявайте

Много е трудно да устоите на детските молби, но избягвайте да влагате средствата си в сто и първата плюшена играчка. Те наистина са сладки, но не са толкова необходими. Само претрупват помещенията и са идеалният начин да си складирате допълнително прах. Не това е целта.

Избирайте естествени материали, когато това е възможно. Те не само са приятни за боравене, но и щадящи околната среда. Дървените играчки предлагат устойчивост и здравина. Те могат успешно да се запазят и за следващите поколения.

Залагайте на изпитани марки. Безопасността на децата е на първо място. Винаги съобразявайте покупките с препоръчителната възраст. Не е никак подходящо да предложите лего за големи на 3-годишно мъниче. Макар и висококачествена, играчката може да се окаже много опасна. Не избързвайте. Всичко с времето си!

Детски играчки от Гуга

Top