Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Избелване на зъбите с лазер – кога, защо и как?

Избелване на зъбите с лазер – кога, защо и как?

Ако в някакъв момент ни се наложи избелване на зъби, това не бива да ни смущава по никакъв начин. В повечето случаи се касае за отстранявани на петна в следствие честата употреба на кафе, никотин и други оцветяващи напитки. Процедурата може да се извърши с помощта на лентички, пасти за зъби и лазер, като последният метод води до най-добри резултати.

Какво представлява избелването на зъбния емайл с лазер

Този начин да си върнем бялата усмивка не е новост, но с времето методът става все по-добър. Предимствата му са мигновените резултати, които имат и голяма продължителност. Избелването на зъбите с лазер е:

  • професионален начин да премахнем оцветяването по емайла и да си върнем самочувствието – лесно, бързо и удобно. Избелването на зъбите с лазер е съвременен начин да подобрим външния си вид за кратко време, наслаждавайки се на мигновени резултати;
  • след като сме решили да заложим на избелване на зъбите с лазер, е нужно да се запознаем по-отблизо със самата процедура – първата стъпка е премахването на наслагвания като плака и зъбен камък, а след това се преминава и към същината. Венците се изолират посредством специални пластини и по този начин се предпазват от нараняване;
  • гелът, който се поставя върху зъбния емайл, е разработен на основата на водородния пероксид, за който се носи славата, че е отлично избелващо средство – той прониква в емайла много лесно и действа на молекулярно ниво, отстранявайки натрупалите се оцветявания.

Усмивката е нашата визитна картичка. Тя е заявката, която даваме пред обществото, затова е и важно да се грижим за нея подобаващо. Дори и да почистваме зъбите си старателно и да не допускаме те да се развалят, отново е възможно да ни се наложи избелване с лазер.

Кога е добре да се подложим на тази процедура

Препоръчително е да се подложим процедурата, когато са налице видими петна по емайла, а това ни кара да чувстваме притеснения, докато се усмихваме. Дори и оцветяването да не е сериозно, отново е резонно да се заложи на лазерна терапия, която има висока успеваемост в почти всички случаи. Някои хора я предпочитат и при съвсем леки козметични неточности, докато други чакат положението да стане „сериозно“ и едва тогава се престрашават да изпробват метода.

Защо се появяват оцветявания по зъбите

Преди да прибегнем до избелване с лазер, е редно да се информираме на какво се дължи появата на цветна петна по емайла. В повечето случаи те са в резултат на:

  • лоша устна хигиена – ако не поддържаме добра орална хигиена, денталният ни статут няма да е добър, а това би могло да създаде предпоставки за появата на кариеси, петна и други неблагоприятни за нас последствия;
  • тютюнопушене – почитателите на никотина е редно да знаят, че този вреден навик оказва пагубно влияние не само върху тяхното здраве, но и върху външния им вид. Колкото по-голям е „стажът“ на един пушач, толкова повече следи от употребата на цигари ще има той върху зъбите си. Избелването с лазер е дори неизбежно в подобни случаи;
  • консумиране на кафе, чай и червено вино – не е нужно да се отказваме от тези напитки, а просто да знаем как правилно да се грижим за усмивката си, за да не бъде тя загрозявана в резултат на натрупалите се цветни петна. За профилактично средство можем да заложим на специални избелващи пасти, а периодично да се подлагаме и на лазерна терапия.

Други фактори като генна предразположеност и някои заболявания също могат да доведат до оцветяване на емайла в лека или в по-сериозна степен.

Къде да я извършим

Процедурата по възвръщането белотата на усмивката с лазер е задължително да бъде извършена в реномиран дентален център, където опитни специалисти ще се погрижат за нас. С това не бива да се правят изключения, тъй като става дума за нашето здраве – колкото по-препоръчван е даден стоматолог, толкова по-голям е шансът да останем доволни от неговата намеса.

Top