Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Интересно за банята – как да подобрим интериора

Интересно за банята – как да подобрим интериора

Всички знаем, че в банята функционалността е най-висок приоритет. Въпреки това, винаги има място за малко декорация, която може да приеме различни форми: текстил (като кърпи или килими), табла за козметични продукти, декоративни бутилки за сапун или дори растения.

Какви мивки и смесители за баня са модерни

Въпреки че вече се доближихме до модерните цветове (златото е във всякакво покритие: било то хром, мат или четка), а също формите, които в момента доминират в смесителите. И наистина, въпреки че основните предложения съвпадат в семпли и минималистични силуети, изборът на смесители ще зависи от стила на всеки интериор.

 За по-класически интериор е най-добре да бъдат декоративни кранове в традиционен стил, докато при по-минималистичен стил дизайнът с чисти линии може да бъде най-подходящият избор. Въпреки това,  за да постигнете  по-впечатляващ резултат, е възможно да заложите и на контрастен стил на кранове или да изберете необичайни материали (като черен матов алуминий). Възможностите несъмнено са много.

Осветление

Що се отнася до осветлението на баните, трябва да имаме предвид, че те трябва да са добре осветени помещения и затова най-често срещаните идеи включват няколко източника на светлина. Над главата в центъра на стаята, и фокусирано осветление в зоната на мивката.  Извън функционалността, една от основните естетически препоръки е съчетаването на лампи или стенни осветителни тела, със цветовете на крановете, за да се постигне единен дизайн.

Огледала

Една от най-добрите нови идеи в съвременния дизайн на баня е включването на огледала със заоблени рамки. Тази органична и извита форма се подчертава от тази рамка, която идеално ще пасне на кранове  и други детайли. И това съчетание на различните детайли придава на баните много еднообразен и изтънчен вид.

Модерен дизайн на баня с душ и вана

Душ отделен със стени или стъклени прегради

Поради пространството, което това изисква, отделянето на душа от останалата част от банята чрез прегради не винаги е възможно. Въпреки това през годините това е относително често срещан избор в по-големите луксозни бани, където малките вградени мокри помещения са създадени отделно от останалата част на банята.

 Днес в модерните луксозни бани, или просто в тези с изобилие от пространство, намираме алтернатива на това решение. Душът е отделен от останалата част на банята с големи стъклени прегради. Това само по себе си създава зона за душ, но без да лишава стаята от простора.

Многофункционални душове

Много пъти, когато се създаде затворена душ кабина, това ще позволи внедряването на редица допълнителни функции. Характеристики, които несъмнено ще превърнат всяка баня в истински СПА център, от дюзи с хидромасажна функция до интегрирани парни сауни. Възможностите са безкрайни.

Вана и душ заедно

Освен по-луксозните алтернативи, комбинацията душ и вана е най-често срещаният вариант за по-малка баня.

Top