Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > За качествения мед и защо да го включите в детското меню

За качествения мед и защо да го включите в детското меню

натурален мед

Един от основните въпроси, които си задават родителите на малки деца е кога да въведат в менюто им пчелния мед. Тъй като е считан за алерген е много важно да се подходи отговорно с приемането на тази супер храна. Всъщност колкото и да много ползите от приема на мед то може да се окаже, че в стремежа си да повишат имунитета през зимните месеци родителите прекаляват с количествата мед в храната и напитките, които предлагат на децата си. Всъщнжст тук е вано да отбележим и това, че не винаги се купува висококачествен продукт от производител, а се разчита на такива от търговската мрежа, които съдържат различни примеси, които още повече засилват алергичните реакции при малките деца.

Полезен ли е и кога меда за децата

Много важен въпрос, чиито отговори ще потърсим днес. Много педиатри не отричат, че е добре меда да се включи в детското меню, но след определена възраст, когато детето вече има явни прояви към алергии при определени храни или напитки. Въвеждането на висококачествен мед като заместител на захарта е много добра алтернатива според лекарите, тъй като освен сладост меда е изключително богат на витамини и минерали, които подпомагат и се грижат за правилното функциониране на редица органи. Пчелен мед от производител, който не използва консерванти и оцветители, а предлагат продукта в натурален чист вид – това е решението, което би било напълно адекватно като храна, която да включите в менюто на детето си.

Липов мед

А безспорно са безценни ползите от това да се консумира мед. Сред основните, които оказват благоприятно въздействие върху детското здраве са:

  • Подобряване на храносмилането

Не са малко децата, които имат проблеми със стомашно – чревния тракт. Приема на натурален чист мед спомага успокояването и нормализирането на чревната флора и болезнени колики, гастрити и язви успяват да се лекуват доста успешно с мед;

  • Намалява приема на захар

Бялата захар е изключително вредна, а децата обожават да консумират сладки неща. За да се компенсира липсата на сладост родителите могат да ползват мед от производител за да доставят на определени храни и напитки сладостта, от която децата се нуждаят;

  • Силен имунитет

Натуралния, добит в био условия пчелен мед е известен като супер храна. Безспорно едно от най-съществените му качества е, че повишава имунните сили на организма и създава мощен щит срещу вирусни заболявания;

  • Успокоява съня

Повечето деца са хипер активни и често родителите изписват трудности при приспиването им. С помощта на висококачествения продукт обаче не просто успокоявате страстите, но и детето ще спи непробудно и спокойно.

Ако искате да си купите най-доброто на пазара посетете сайта на производителя на мед Златна Пчеличка, където ще откриете най-добрите и качествени натурални пчелни продукти.

Top