Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Защо да направим застраховка на децата си като превенция срещу инциденти?

Защо да направим застраховка на децата си като превенция срещу инциденти?

застраховки

В началото на учебната година родителите е добре да се замислят върху това да направят застраховка на детето си срещу евентуални инциденти. Практиката показва, че независимо от факта, че за децата правото на медицинска помощ е безплатна то при определени случаи сумите, които се плащат на лечебното заведение никак не са малки. Няма как да се предвиди, че детето няма да си счупи крак или ръка, няма да бъде неволен участник в пътен инцидент или пък да се разболее от трудно лечимо заболяване. Именно затова като родители е добре да помислим за онези моменти, които смятаме, че на нас няма да ни се случат. Това е реална проява на родителска грижа и отговорност, която е добре да проявим. Първата ни задача е да се запознаем с условията за сключване на такъв тип детска застраховка и да се свържем със застрахователна компания, която предлага подобни възможности.

Както при другите видове застраховане Живот и тук има различни рискове, при които полицата става ликвидна  и можете да ползвате парите от нея. За много родители това пък се приема като инвестиция, с която натрупаните средства, които се изплащат при определена схема могат след изтичането на полицата да се използват за образование или друг старт в живота. Но ако между временно настъпи застрахователно събитие то това ще бъде в голяма помощ на родителите, които например ще могат да покрият разходите, които възникват в хода на предписаното на детето лечение.

застраховка живот

Няма застраховка, че ще бъдем здрави и винаги ще имаме добри доходи за да посрещнем без чужда помощ и благотворителност трудностите, които могат да ни сполетят. Но пък имаме реалната възможност да си помогнем в трудни моменти с помощта на застрахователна компания, която да ни предложи адекватно застраховане на живота и здравето на нашите деца. А основните покрития на застраховките касаят живота  и здравето на наследниците ни. При трайна загуба на трудоспособност, инфекциозно заболяване, нужда от оперативна намеса и специализирано лечение, свързано с болничен престой се изискват плащане на такси, които застрахователната компания ще покрие при настъпване на застрахователното събитие.

Не са малко предимствата, които получават родителите и децата от наличието на такава застрахователна полица. Това е превенция, възможност и за допълнителен доход, който при липса на застрахователно събитие ще се осъществи съобразно натрупаните лихви за съответния период. Така, че ако не се наложи изплащане на обезщетение застраховките за деца биха били един шанс за старт, който те могат да получат в живота като една солидна сума, инвестирана в образование или пък собствен бизнес. Изберете застрахователна компания bulstrad, която да се погрижи за децата ви още днес.

Top