Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Отопляване с котел на дърва – основни предимства за големи имоти

Отопляване с котел на дърва – основни предимства за големи имоти

котел

Според площта на един имот се определя и типа уред, с който е най-добре да бъде извършено отопляването през зимата. И ако собствениците или наемателите на апартаменти са облагодетелствани от това, че могат да инвестират в климатици и така да си гарантират чисто и лесно отопляване на имота то не така стоят нещата с подбора на решения, които ще бъдат използвани за поддържане на приятна и постоянна температура в къщи, вили, мезонети и други по-големи пространства. Тенденциите за обекти с квадратура над 100-120 квадрата са различни, но идеята на днешната публикация е да ви запознаем с онези варианти, които са не само ефективни при осигуряване на достатъчно топлинна енергия, а и са максимално икономични и рентабилни. Такъв вариант е котел на твърдо гориво – https://www.balkanenergy.bg. В сайта на търговеца ще намерите разнообразни решения, но на практика те работят на един принцип и са с аналогични удобства, з които ще ви разкажем в следващите редове.

Кои са основните предимства на котлите на твърдо гориво?

Отопляването е перо, което с основание притеснява голяма част от домакинствата. Разходите за топлина през зимата скачат рязко и на практика се оказва, че основния доход на хората отива за постигане на нормални условия за живот. за да можете да балансирате разходите и да ги оптимизирате във ваша полза определено инвестирането в котел на дърва може да се окаже много приемливо и атрактивно решение, от което да се възползвате. Причините за това се дължат на главните предимства, с които тези уреди успяват да привлекат вниманието на клиентите, а именно:

 • Икономичен режим на отопляване на големи площи;
 • Лесно и ефективно свързване с налични или новоизградени инсталации за разпространение на топлината в различните помещения на имота;
 • Автоматизиран контрол на температурата и подобряване на процеса на изгаряне;
 • Постигане на висока ефективност и балансиране на сметките за отопление;
 • Ниска първоначална инвестиция и т.нат.

Определено отопляването с твърдо гориво предизвиква доста спорове. Много потребители са на мнение, че котлите и другите алтернативни уреди, използващи такъв тип гориво не са екологични. Но дали това е така…

Екологични ли са котлите на твърдо гориво?

котел на дърва

Със сигурност като отговорен потребител и вие държите отоплителния сезон да е не само рентабилен, но и екологичен. До колко котлите на твърдо гориво отговарят на вашите изисквания и критерии по отношение на този принцип? Запознатите с различните видове отоплителни уреди са наясно, че съвременните стандарти са изключително високи и определено се характеризират с огромен потенциал по отношение на създаване на уникално практични, удобни и многофункционални уреди, които освен това са съобразени с изискването за опазване на околната среда.

Дори котлите на твърдо гориво се характеризират с екологичен принцип на изработка. За да могат да бъдат продавани на Европейските пазари е необходимо производителите да притежават сертификат Екодизайн. Накратко този стандарт удостоверява, че уреда е:

 • Екологичен;
 • Оптимизира и намалява с поне 20 % вредните емисии, които се освобождават при изгаряне на горивото;
 • Осигурява потенциал за намаляване на разхода на дърва с над 20 %;
 • Вредните газове и дим се трансформират в топлинна енергия.

Този съвременен принцип е показателен, че имате на фокус на просто уред, а такъв с потенциал да се погрижи за опазването на околната среда.

Инвестиция

Да, това е инвестиция, която безспорно ще ви допадне. Не само, че получавате наистина високоефективен и надежден уред, но всъщност имате на разположение потенциал за използване максимално дълго във времето.

Предпочитанията към котлите като ефективна възможност за създаване на уют и комфорт през зимата се отнасят до:

 • Ниска първоначална инвестиция;
 • Икономичен режим на работа;
 • Оптимизиране на разходите;
 • Удовлетворяване на потребностите на домакинството за лесно отопляване на целия имот.

При интерес и въпроси относно котлите на твърдо гориво не се колебайте да потърсите консултация с експертите от онлайн магазин balkanenergy.bg.

Top