Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Защо трябва да е приоритет покупката на качествена мивка и смесител?

Защо трябва да е приоритет покупката на качествена мивка и смесител?

мивка

Когато обзавеждате жилището си всеки един детайл по интериора е от значение. Особено отговорни трябва да бъдете към продуктите, които са свързани с различни функционалности от ежедневието. Това е причината днес да поговорим малко повече за модерните мивки и смесители, които присъстват абсолютно във всеки дом и играят ключова роля за удобството. Те могат да бъдат инсталирани в кухнята, бокса, мокрото помещение или банята. Днес разнообразието е наистина впечатляващо, най-вече такова ще откриете онлайн в Memo.bg. Съвременните модели се отличават с перфектен дизайн, комбинативност и разбира се допълнителни екстри и функционалности, които ще направят използването им още по-приятно.

Как да изберем подходяща мивка за кухнята?

Ако предварително се запознаете с модерните варианти и обмислите въпроса детайлно със сигурност ще вземете правилно решение. За да откриете най-подходящата мивка и смесител за кухнята е важно да се съобразите с някои конкретни критерии, благодарение на които ще останете доволни от избора си. Ще ви помогнем с няколко ценни препоръки:

  • избор на материал на изработка – тук е важно да се съобразите с финансите, които сте отделили за тази покупка, както и с визията на цялото помещение. Разпространени са мивките от инокс, тъй като са достъпни като цена и предлагат търсеното качество. Керамичните също са много избирани, защото се поддържат лесно, изглеждат стилно и се вписват във всякакъв интериор. Предлагат се и такива от чугун, но те са доста тежки;
  • каква да бъде формата – може да изберете най-разнообразна форма – квадратна, кръгла, правоъгълна или елипсовидна. Тя обикновено зависи от свободното пространство с което разполагате. Съобразете се с това, дали ще миете обемни и големи неща, дали имате съдомиялна и други подобни;
  • какъв вид да бъде – в зависимост от начина на монтаж мивките са бордови и вградени. Потърсете консултация със специалист, който да прецени в зависимост от вида на кухненското обзавеждане, какъв вид мивка ще ви препоръча.

Когато изберете мивката е добре към нея да прибавите подходящ смесител, който отговаря на потребностите ви и ще бъде функционален спрямо размера, формата и вида на мивката. Изберете по-висок смесител, за да ви е удобно да миете тави и тенджери, без да пръскате навсякъде с вода.

Какво е важно да знаем за съвременните смесители?

Много хора не са наясно, че най-често подменяното нещо в кухнята или в банята е смесителят. За да изберете правилен, трябва да разгледате много модели, тъй като в момента на пазара има невероятно разнообразие. Това най-вероятно ще ви обърка първоначално, но след това ще научите повече подробности за моделите и ще прецените, кой да поръчате спрямо личните си нужди.

Не се подвеждайте по ниската цена на някои смесители, защото има случаи, в които евтиното може да ви излезе скъпо особено в банята. Препоръчваме ви да купувате само продукти на добри марки, които имат перфектни отзиви от клиентите. Външният вид и дизайнът на тези артикули доста се измени с годините и в момента имате възможност да избирате между едноръковхатковите и двуръкохватковите.

Първите станаха по-търсени, заради своето удобство и стилен дизайн. Тези с две кранчета обаче биха променили много обстановката със своето ретро излъчване, като при тях има доста луксозни модели. Ще споменем и термостатните смесители, които са от ново поколение и позволяват да нагласите температурата на водата много прецизно.

Къде ще намерим най-качествените мивки и смесители?

Сигурно сте запознати с най-добрите фирми в бранша, които са доказани сред потребителите. Техните продукти могат да бъдат намерени най-бързо онлайн и то на едно място – Memo.bg. Интернет магазинът дава огромно разнообразие от което да избирате. Информацията за различните артикули е достатъчно точна и изчерпателна, за да прецените кой от тях да поръчате. Цените са достъпни за всеки и в най-кратък срок ще се снабдите с нужното оборудване. Така ще направите кухнята или банята си още по-функционални и красиви.

Top