Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Важно ли е какъв модел матрак ще купим за спалнята

Важно ли е какъв модел матрак ще купим за спалнята

двулицев матрак

Има някои вещи в нашето жилище, които пряко влияят върху здравословното ни състояние и удобството ни. Те трябва да бъдат избирани много внимателно и да отговарят на различни критерии за качество и дизайн. Подобен артикул е матракът върху когото спим през нощта. Той не се подменя много често и когато моментът настъпи е важно да се запознаем с различните актуални модели в търговската мрежа. Мебели Венус е онлайн магазинът, в чиито каталог ще намерите наистина перфектни предложения на водещите производители в бранша.

Кои видове матраци са предпочитани от клиентите

Както споменахме разнообразието е наистина впечатляващо и клиентите могат да се спрат както на еднолицеви модели, така и на двулицевите. Всеки от тях има своите плюсове, а също така е от значение и какъв вид е вашето легло. Голяма част от потребителите залагат на добре познатите пружинни модели. Те предлагат необходимия комфорт и удобство, но не забравяйте, че тези тип бонел са по-евтини, докато моделите с покет пружини са по-удобни и луксозни.

В последно време много се употребява  мемори пяната и латексът. Те са съвременни материали, предлагащи пълен релакс за тялото, тъй като приемат неговата форма и могат да се влияят от температурата му. Добър избор са хибридните матраци в чиято изработка са вложени повече материали. Това ги прави до известна степен универсални. Те гарантират добра опора и мекота, без значение от позата в която предпочитате да спите. Онлайн магазин Венус ще ви предложи следната идея. Двулицев матрак Лукс 20см висока твърдост:

матрак
  • двулицев матрак „Лукс“ 20см висока твърдост е изработен от 100% латекс и е изключително еластичен;
  • отворената клетъчна структура на ядрото, го прави максимално проветрив;
  • притежава 7 зони на комфорт, които са с различна твърдост и осигуряват ортопедична опора по цялата дължина на гръбначния стълб- глезени, колене, бедра, таз, кръст, рамене и глава;
  • калъфът е антибактериален, с цип за по-лесно сваляне и изпиране.

Изберете най-доброто за семейството си, защото сънят е важен и ще ви зареди с енергия и бодрост през целия ден.

Как да се грижим за двулицевия матрак

Ако сте предпочели да поръчате двулицев модел е важно да знаете какви грижи трябва да бъдат полагани за него. Той може да бъде използван от всички страни, което е много удобно за да го запазите като нов максимално дълго време. Промяната на позицията трябва да става регулярно през няколко месеца и така ще си гарантирате дълга употреба и пълен комфорт докато спите. Старайте се периодично да проветрявате матрака, за да не се образува влага, която би могла да го повреди. Много специалисти препоръчват почистването с прахосмукачка, тъй като тя всмуква натрупаните прашинки много добре.

Top