Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Защо да се информираме подробно преди покупката на климатик

Защо да се информираме подробно преди покупката на климатик

климатична система

Щом ви предстои покупка на климатична техника не може да изберете първият артикул, който ви предложат. Правилно е да се информирате предварително, относно различните марки и възможности, които се предлагат. Трябва много точно да определите за какво ще използвате климатика за да могат специалистите на Деймос Корект да ви посъветват най-правилно. Специализираната консултация винаги е най-оптималния вариант. Но все пак е добре и вие да сте запознати с основните принципи и за избор на такъв тип уред.

Кои са важните критерии, когато избирате климатик от Деймос Корект

Специфичните особености на помещението за което купувате техниката са наистина важни и влияят на избора ви.

Основните въпроси са:

  • Каква мощност е подходяща за съответното помещение – освен размерите на стаята е от значение, дали дограмата е нова, какво е изложението и дали е налична изолация. Ако споделите тази информация с консултантите на Деймос Корект, те много лесно ще ви насочат към подходящ модел;
  • Среден или висок клас климатик желаете – това определя колко е икономична една техника. Почти всяка марка е включила в гамата си серии, които са среден клас (А+), висок клас (А++) и т.нар. хиперинвертори (А+++);
  • Коя марка и модел предпочитате – ако държите на високото качество в Деймос Корект ще намерите най-доброто. Водещите брандове в сферата на климатизацията, които оправдават високата първоначална инвестиция за тях с високото качество и надеждност – безспорно са MITSUBISHI, DAIKIN, GREE.

Всеки би ви посъветвал, че е добре да заложите на доказани търговци и марки за да си гарантирате – дълга и безпроблемна употреба на уреда.

подов климатик

Как да направите правилния избор

Тук е добре да помислите върху трите основни позиции – качество, практичност и цена. И трите се покриват напълно от предлаганите варианти в Деймос Корект. Качеството на новата ви климатична система ще ви осигури дълги години безпроблемно използване, нивото на шум също ще е минимално. Практичността е не по-малко ключова, защото когато купувате климатик с режим на отопление, получавате значително предимство – способността да се отоплявате в междинните сезони. Относно цената – съветът на специалистите на Деймос Корект е да заложите на високия ценови клас, като първоначална инвестиция и няма да имате никакви проблеми с експлоатацията на уреда.

Разбира се, гаранционното и сервизното обслужване също е много важно. Съвременните климатични устройства са на ниво и рядко има повреди в гаранционния срок. Всички известни и рентабилни марки, имат добро сервизно  обслужване. Важно е също така да закупите своето климатично устройство не само от фирма вносител, а от  такава, която има квалифициран екип за качествен монтаж и профилактика като Деймос Корект.

Top