Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Защо се препоръчва монтирането на немски водомери с дистанционно отчитане?

Защо се препоръчва монтирането на немски водомери с дистанционно отчитане?

водомер

Наблюдават се промени в метода на отчитане на разхода на вода за битови и бизнес абонати. Определено начина, който се счита за тривиален като месечното посещение на инкасатори, които да осъществяват контрол върху показанията и на база отчетено да бъдат оформени фактурите не е благоприятен и за двете страни. Затова пред последните години все повече дружества-доставчици на водния ресурс издават предписание за подмяна на старите измервателни устройства с нови, които предоставят дистанционно изискуемата информация. Защо са препоръчвани на каква немски водомери с дистанционно отчитане цена можете да изберете ще споделим в днешната ни тема.

Аргументи в полза на водомерите с дистанционно отчитане

Редно е да се взимат под внимание всички онзи принципи и опции, които са определящи за това да се извлекат максимум ползи от това да се инвестира в онези приоритети, които ще ви осигурят максимум удобства. Като особено перспективни се разглеждат немските водомери с дистанционно отчитане що се отнася именно до това, че можете да си подсигурите един иновативен способ за подаване показанията към доставчика на вода.

Характерно за моделите уреди с дистанционно отчитане са следните им качества:

 • Сигурни;
 • Прецизни;
 • Точни;
 • Спестяващи време;
 • Спестяващи разходи както за доставчика така и за абонатите.

Разбира се, че са значително по-удобни от аналоговите. Основната им роля е да предоставят много по-добри условия за отчитане разходите за потреблението. Именно предвид това е добре да се вземат под внимание онези аспекти и обстоятелства, които се характеризират с наистина отличен потенциал от привилегии, които абонатите отчитат.

Същественото при инсталацията на такива уреди с дистанционно отчитане е да се предприемат адекватни мерки, които са определящи за това да бъдат коректно начислявани тарифите за плащане на реално консумираната от абонатите вода.

Принципи на инсталиране

смяна на водомер

Няма нищо сложно в това да се инсталират немските водомери с дистанционно отчитане, но това, което е особено важно в случая е, че задължително процедурата следва да бъде съобразена с всички онези детайли и аспекти, които са свързани с осигуряването на качествено и сигурно извършване на манипулацията.

Не е случайно, че едно от изискванията на доставчика е да се наемат лицензирани водопроводчици. Това има отношение най-вече към осигуряването на качествено обслужване, а освен това става въпрос и за перспективи, които са определящи за това да може да бъде узаконено устройството. Главните принципи на монтаж на немските водомери с дистанционно отчитане се конкретизират с:

 • Оглед на местоположението на стария водомер;
 • Анализ на причините за извършване на подмяната;
 • Спиране на водоподаването;
 • Демонтиране на стария водомер;
 • Описване на стойностите и номера на отстранената пломба;
 • Монтаж на утвърден немски водомер с дистанционно отчитане;
 • Извършване на тест;
 • Укрепване;
 • Пломбиране и узаконяване.

Около тридесет минути са необходими на утвърден и опитен водопроводчик за да се справи с поставената му задача. Именно предвид това не бива да се колебаете относно наемането на квалифицирани, лицензирани фирми, които могат да ви подсигурят отлични условия за провеждането на услуги, които са утвърдени и предоставящи на клиентите разумни цени за смяна на водомер.

Особености

Малко по-различен е монтажа от този, който се отнася именно до инсталирането на уреди с дистанционно отчитане. Необходимо е да се вземе под внимание това, че определящи се оказват и монтирането на радиопредаватели, които играят роля на проводник на подаването на информация към дружеството доставчик.

Необходимостта от това да бъде използван именно утвърден и лицензиран водопроводчик се конкретизира с това, че е наложително да се предприемат мерки за гарантиране на качеството за провеждане на услугата. Приоритетно е инвестирането в такива коректни дейности, благодарение на които можете да се възползвате от оптимално удобство и коректно отчитане на разхода за ползваното количество вода.

Top