Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Защо остров Корфу е любима дестинация за почивка?

Защо остров Корфу е любима дестинация за почивка?

почивка в гърция

Гърция годишно привлича изключително голям брой туристи от целия свят с прекрасните си плажове и множество културно-исторически обекти. Ако имате желание да организирате ваканцията си тук, ще ви предложим да видите остров Корфу почивки – оферти, които ще ви привлекат. Той се намира в Йонийско море, втори по големина след Кефалония. Множеството исторически събития, които са се случили тук са оставили своята следа в архитектурата, кухнята и традициите на острова. Това е една от най-популярните туристически забележителности, благодарение на прекрасния и мек средиземноморски климат, кристално чистите води и хубавите забележителности, които ви очакват.

Какво ще ни накара да посетим остров Корфу?

Не е случаен фактът, че островът е предпочитан за почивка от повечето туристи. Тук има огромен брой плажове, които привличат хора от целия свят. Освен това интересните и многобройни заливчета дават шанс на всеки да се потопи в атмосферата на това прекрасно място и да се наслади пълноценно на почивката си. Ще ви трябват поне няколко дни, за да обиколите навсякъде, да разгледате максимално много културно-исторически обекти и красиви заливи. Прекрасната кухня също може да бъде повод да прекарате ваканцията си тук, защото вкусовете на остров Корфу са под влияние както от гръцката, така и от италианската кухня.

корфу

Опитайте различни специалитети в малките таверни и заведения, които са много уютни и ще ви предразположат към приятно прекарване на времето. Тук нощният живот няма да ви разочарова, а наличието на различни барове и заведения ще ви накара да се впуснете в различни приключения и вълнуващи забавления. Не случайно остров Корфу е наричан зеленият рай, тъй като тук пейзажът е невероятно красив с множеството зелени хълмове, маслинови горички и овощни градини.

Всичко, което ви заобикаля, е невероятно, но също така и гостоприемството на местните хора е едно от нещата, които изумяват туристите. Те са открити, добронамерени и с удоволствие ще ви разкажат интересни истории за острова. Много от туристите избират да се разходят из хубавите малки салца, за да се запознаят по-отблизо с бита на местните хора и различни занаятчийски работилници.

Кои са най-популярните забележителности на Корфу?

Ако изберете следващата ви почивка да бъде на този прекрасен гръцки остров, е добре предварително да проучите, кои са важните забележителности тук. Ако пътувате с туристическа агенция бихте могли да се поинтересувате за допълнителни екскурзии, които се организират и да бъдете правилно насочени. Сега от Travelessence.eu ще ви представят едни от основните забележителности:

  • Старият град – той се намира в сърцето на столицата Корфу и много ще ви напомни за Италия. Спокойно бихте прекарали един цял ден от почивката си по малките и тесни улички, за да разгледате сградите построени във венециански стил, да пиете кафе в някое от уютните заведения или да похапнете в ресторант. Тук е църквата на Свети Спиридон, дворецът на свети Михаил и Свети Георги;
  • Дворецът Ахилион – построен е от австрийската императрица Елизабет през 1890 година. В двореца има множество статуи на гръцки богове, както и такава на умиращия Ахил. Именно на него е кръстен и дворецът. За да избегнете множеството туристи и тълпи, които всеки ден посещават историческия обект ви съветваме да дойдете рано сутрин или най-добре извън активния сезон;
  • Манастир Влахерна и мишия остров – двата туристически обекта са един от друг като манастирът е свързан със сушата посредством практичен каменен кей;
  • Порто Тимони – този невероятно красив двоен плаж е заобиколен от множество зелени хълмове. Отделете време по време на почивката си на остров Корфу и се разходете до този прекрасен плаж, за да се насладите на красивите природни гледки.

В зависимост от това колко дълго време ще сте тук и как сте планирали почивката си, не пропускайте шанса да видите всички тези и още много други забележителности.

Защо да изберем организирана  почивка с туристическа агенция?

Голяма част от туристите решават да се доверят на професионален туроператор, защото няма да мислят за никакви детайли относно пътуване, настаняване и други организационни подробности. Тази задача е поверена на професионалисти, които много добре са проучили възможностите за удобен и лесен транспорт, качеството на хотелите и други детайли, които биха направили почивката ви перфектна.

Винаги може да се обръщате към представител, ако имате въпроси или искате да си организирате някакви допълнителни екскурзии. След като разговаряте с човек от туристическата агенция, той ще ви насочи най-правилно към подходящи дати за отпътуване и избор на хотел на Корфу.

Да се разходим ли с лодка до близките острови?

Вероятно местните хора ще ви препоръчат да си организирате разходка до островите, които са в близост до Корфу. Хубаво е да разгледате сините пещери на Паксос. Тук любителите на гмуркането могат да се насладят максимално на тюркоазените топли води на морето. Оползотворете правилно престоя си и своята почивка, за да съберете повече впечатления и да се заредите с допълнителна енергия. Има много какво да се види в Гърция и особено на Корфу. Не губете времето си, а внимателно планирайте всяка разходка и допълнителна екскурзия, за да се чувствате достатъчно отпочинали и бодри за всички неща, които ви очакват през почивката на остров Корфу.

Top