Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Достатъчни ли са подръчни средства за почистване на фасада на сграда

Достатъчни ли са подръчни средства за почистване на фасада на сграда

почистване

Фасадите на сградите има доста сложна и специфична структура. При съвременното строителство се прилагат разнообразни варианти за персонализиране и отличаване на един имот от друг. Именно комбинирането на облицовки и прилагане на различни материали се оказва изключително популярно за да се постигне желания архитектурен ефект. Проблемите на собствениците на сгради обаче настъпва в момента, в който ес налага те да вземат решение относно тяхното почистване. Виж тук защо се налага да бъдат наети професионални екипи, които са оборудвани и обучени за извършване на услугата почистване на фасади.

Приложима ли е битовата химия за почистване на сграда

Ако имате намерение да почистите прозорците на апартамента си и дограмата то препарат за стъкла би ви свършил идеална работа. Когато се касае обаче за по-големи площи е необходимо да приложите по-специални методи и средства за да постигнете желания ефект. Но най-добрия вариант е да си спестите главоболията и да наемете специалисти, тъй като фасадите на сградите обикновено са доста високи, което предполага и възникване на потенциална опасност за здравето ви в случай на неподготвеност.

Точните методи за отстраняването на замърсявания от различен произход от повърхността на сградата се прилагат от фирми, които са специализирани, защото те разполагат с:

  • Нужната техника за осигуряване на височинно почистване;
  • Обучени работници, които са наясно с безопасните условия на труд;
  • Използват необходимите професионални препарати, с които се защитава целостта на облицовката, но пък са безпощадни към замърсяванията.

Избора на подходящия метод за поддържка и почистване са в основата на това да се гарантира безупречно изпълнение на поетия ангажимент както и грижа за облицовките в зависимост от техния вид.

Избор на метод съобразно вида на сградата

почистване на фасада

В зависимост от това дали фасадата е облицована със стъклени панели, каменни орнаменти, боядисана е с минерална мазилка и други е необходимо екипа, който ще се заеме с нейното почистване да вземе предвид всички обстоятелства, които имат отношение към правилното протичане на процеса.

Трите основни способа за гарантирано ефективно почистване на фасадите са:

  • Водна обработка. Това е метод, който е подходящ за почистване на стъклени витрини, облицовки и повърхности;
  • Абразивно почистване. Приложимо е при сгради, които са облицовани с камък, гранит, варовик и други твърди повърхности;
  • Химическа обработка. Ефективни са тези способи при замърсявания като ръжда, графити, боя при бетонни фасади, тухлени, каменни, метални и други облицовки.

Сами по себе си фасадите се отличават кат структура и архитектура, което всъщност налага да бъдат наети специалисти, а не с подръчни средства да се опитвате да свършите непосилната за вас работа.

Top