Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Какви мерки да вземем, за да елиминираме напълно риска от това децата ни да се наранят, намирайки се у дома?

Какви мерки да вземем, за да елиминираме напълно риска от това децата ни да се наранят, намирайки се у дома?

Обезопасяването на дома е първото нещо, за което трябва да помислим, когато се сдобием с деца. В името на тяхната безопасност трябва да изберем такава мебелировка, която да не създава предпоставки за това те да се наранят, докато бягат и играят. Много хора поставят специални пособия по ъглите на мебелировката с цел тя да не бъде враг на децата ни, а също както за нас – едно от нещата, които ни дават поводи да се чувстваме комфортно в жилището си. Когато се заемем с обезопасяването на имота си, е най-добре да започнем от холната секция, тъй като именно тя е и една от най-обемистите мебели, до които детето има контакт. Нейните ъгли не бива да са на място, през което малчуганът минава редовно, но дори и да е така, е добре те да бъдат изолирани с подходящите за целта протектори. Много внимателно помислете как точно да обезопасите дома си, обръщайки внимание и на най-дребните детайли. И тук не става дума само за мебелите у дома, ами и например за контактите, които в никакъв случай не бива да остават без адекватна защита. Поставете на тях от онези представки, които не позволяват на децата да бъркат с тях с пръсти, което от своя страна крие огромен риск за тяхното здраве, тъй като е съвсем възможно може да ги удари токът, а това да доведе и до повод да посетите спешно медицинското заведение в града, в който живеете!

Секция "Colorato"
детска секция

Колкото до мебелите – вече стана ясно, че е напълно възможно да ги обезопасите така, както е редно. Когато купувате например нова холна секция, не обръщайте внимание само и единствено на нейната визия, а наред с това се замислете какво точно да направите, след като вече я имате в дома си, но наред с нея имате и малки деца, които са крайно любопитни да „проучат“ всяко едно ъгълче в жилището… Освен че те веднага ще проявят изследователския си дух, отваряйки и затваряйки всички възможни по секцията шкафове, те също така могат и неволно да се ударят в новата секция, докато бягат около нея, затова обърнете специално внимание на тази подробност и още докато е рано, обезопасете секцията както трябва. За да предпазите детето си от нежелани инциденти, не насочвайте вниманието си само към визията на бъдещите си мебели, ами наред с това обърнете специално внимание и на това колко безопасни са те. В случай, че сте установили, че да, определено съществува риск за Вашето дете, то изобщо не чакайте да се случи нещо, а още преди това вземете мерки. Така ще сте спокойни, че няма да Ви се налага да разрешавате проблем от подобно естество, защото ще сте направили всичко възможно той просто да не се появи!

В магазин Лени Стил има страхотни секции за дневна, които не само че са изработени от щадящи здравето материали, но и които до голяма степен елиминират риска от това детето Ви да се нарани с тях. Но винаги е добре дошло да се погрижите за допълнителната защита, поставяйки по ъглите онези специални предпазители, за които вече стана въпрос. Направете го, за да сте напълно спокойни, че детето Ви ще е винаги в безопасност, също както и за да не се удряте и самите Вие по ъглите на бъдещата си секция. А това честно казано се случва наистина много често и изобщо не е приятно…

Секцията в хола ни е много важна мебел, за да се сдобием със съвършен интериор. Тя създава неповторимо усещане за красота, но наред с това е незаменима част от цялостния интериор, говорейки за практичност. Не пропускайте да изберете най-модерната и стилна холна секция за дневната си, обръщайки специално внимание и на нейното обезопасяване. В името на децата си трябва да помислите за всичко, включително и за това какво да направите, за да елиминирате напълно риска от това те да се наранят в компанията на новата холна секция!

Top