Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Какви ползи ви носи регистрерането на международна марка?

Какви ползи ви носи регистрерането на международна марка?

марка

Хубавото при заявяването на международна регистрация на марка е, че можете да си гарантирате много по-мащабен териториален обхват. А това от своя страна означава, че можете да разчитате на повече ползи, повече клиенти, повече печалба, по-сигурна защита на бранда ви. Разбира се, когато решите да преминете към регистриране е добре да се запознаете с някои основни принципи, които са характерни за този тип интелектуална собственост. Преди всичко имайте предвид, че се касае за спазване на конкретни правила, които са определящи за развитието на бизнеса ми.

Обхват и срок на валидност

С една единствена регистрация на марката тя има действие на защита не само в 28-те членки на общността, но и на територията на други страни, които са приели конвенцията. По този начин се говори за международно действие, благодарение на които можете да разчитате на доста по-големи мащаби за това да представите своя бранд по света и той да бъде защитен от недобросъвестни конкуренти.

Има значителен смисъл от това да направите такава регистрация. Повече са привилегиите, които получава бизнеса ви и освен това можете да разчитате на правна сигурност, ако възникне необходимост от такава. Освен това друг момент, с който е необходимо да се запознаете е именно срока на валидност. При международната регистрация е 10 години като имате право да продължавате за неограничен период от време.

Разбира се, че за да бъде коректно и професионално извършен целия процес по регистриране е необходимо да се вземат под внимание редица фактори, които имат отношение към изготвянето на пълна документация, която да бъде представена в Европейското патентно ведомство. За тази цел е добре да наемете консултанти, които да ви помогнат в:

 • Попълването на пакета документи;
 • Подготовката на заявката за регистрация;
 • Предоставяне на правна защита при необходимост;
 • Представителство и други.

Услугите доста ще ви облекчат и улеснят, което на практика ви осигурява много добри условия за развитие на бранда ви в международната търговия.

Перспективи за бизнеса

регистриране на марка

Това, че имате право да представите своя бранд на международно ниво е наистина определящо за това да можете да си осигурите успешен старт на бизнеса. Няма съмнение, че именно това би ви подсигурило изключителен потенциал за реализиране на партньорство с чужди контрагенти.

Регистрацията на бранд и марка в общността разкрива невероятни перспективи за бизнеса ви и именно на това се дължи интереса към този тип регистриране на интелектуална собственост. Но за да е много по-ефективно и съобразено с вашите принципи за коректно, качествено изготвяне на документите за регистриране е важно да се доверите на експерти, които биха били в основата на това за си гарантирате една изключително благоприятна възможност за бързо постигане на желаните цели. Към услугите, които професионалистите предоставят на вниманието ви особено определящи се оказват:

 • Компетентно консултиране относно това как да изберете търговска марка, която да регистрирате
 • Извършване на проучване за вече регистрирана такава или аналогична марка;
 • Изготвяне на договори с контрагенти;
 • Друг тип представителство и т.нат.

Не отлагайте първата стъпка, която е именно осъществяването на връзка с доказана консултантска фирма. Това на практика би ви гарантирало предприемане на първи стъпки, които се отнасят именно до спазване на процедурите за регистриране на международен бранд.

Тарифи

Съветваме ви да се запознаете предварително с всички тарифи, които дължите не само за използването на услугите, но също така и тези, които са свързани с:

 • Извършване на анализи и проучвания;
 • При подаване на заявка;
 • Годишна такса;
 • Такса наблюдение и други.

По този начин ще имате яснота колко ще ви струва регистрирането на международен бранд и ще можете да си направите равносметка струва ли си такъв тип инвестиция.

Top