Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Важно ли е какъв модел градинска маса ще изберем

Важно ли е какъв модел градинска маса ще изберем

градинска маса

Градината и терасата са зони от нашия дом, на които също трябва да обърнем необходимото внимание. На тези места прекарваме известна част от свободното си време, особено в летните месеци. Мебелните фирми са предвидили цяла серия от артикули, конкретно изработени за двора и градината. Предлагаме ви да разгледате разнообразните модели градински маси, тъй като те се явяват основен елемент, без който не можем. Откритите пространства са подходящи, за да организираме приятни вечери, да поканим приятели на по чашка и в общи линии да прекараме приятно времето си. Днес ще ви дадем малко повече информация за този вид мебели, тъй като предложенията, които може да разгледате онлайн в каталога на Memo.bg са наистина много разнообразни.

Кои са популярните видове градински маси

Наличните варианти са наистина доста. Може да изберете модел по формата, размера или материала на изработка. Ето и няколко конкретни примера:

маса
  • ратанови – материалът представлява вид пластмаса и не изисква специална поддръжка. Предпочитан е от клиентите, тъй като е устойчив и дълготраен, а визията му е доста елегантна. Ако се насочите към градинска маса от естествен ратан, трябва да знаете, че той е доста по-скъп;
  • пластмасови – техният плюс е, че могат да бъдат изработени в най- различен дизайн и цвят. Те са чудесно и практично решение, ако не сте отделили прекалено голям бюджет, но търсите удобство и функционалност;
  • трапезни модели – това са градински маси изключително удобни, ако смятате да се храните редовно в градината или на терасата и да каните гости, с които да похапвате кулинарни специалитети. Предлагат достатъчно широк плот и създават усещане за домашен уют;
  • стъклени – изглеждат изключително елегантно, но са по-подходящи, ако просто си почивате в градината с любимо питие или пиете следобедното си кафе. Стъклото се поддържа лесно чрез забърсване, но все пак трябва да се пази от случайно бутане и събаряне;
  • градински маси от масивно дърво – подобна мебел винаги изглежда луксозно и стилно. Като цена е по-скъпа и се поддържа малко по-трудно. Въпреки, че са обработени по специална технология, трябва да се пазят от резките метеорологични условия;
  • модели от екзотична дървесина – популярни в тази категория са изработените от тиково дърво. Това са устойчиви мебели с екзотичен външен вид, много предпочитани от хората, които желаят нещо различно и луксозно.

От Memo.bg съветват да разгледате подробно всички модели в каталога и да се запознаете с техните характеристики. Така по-лесно ще намерите вариант, който отговаря на личните ви критерии и предпочитания.

На какво да обърнем внимание щом избираме подобна мебел

Както при всяка друга мебел и при избора на градинска маса е важно да се разгледа въпросът от различни страни. За начало обърнете внимание, дали мястото където тя ще бъде поставена има навес или е на открито. Това е важно, тъй като до голяма степен определя материалът, от който тя ще бъде изработена.

Има някои луксозни и красиви модели, които не бива да влизат в досег с прекалено голяма влага или да са изложени на пряка слънчева светлина. Обърнете внимание и на заобикалящата среда, както и на самото пространство като размер. Не може да поставяте прекалено голяма градинска маса на малката тераса, без да има място за столовете и затова да се преминава около тях. Не пренебрегвайте и цените, защото варират  доста и е добре да имате предварително определен бюджет.

Да поръчаме ли градинска маса от интернет магазин

В момента много хора избират да купят мебели през онлайн платформите. Това е така, защото разнообразието от стилове, дизайни и цени е по-голямо. Виртуалните търговци предлагат мебели изработени от различни производители, което дава определена гъвкавост и е възможно всеки клиент независимо от предпочитанията си да открие правилния вариант.

Редовно има намалени градински маси. По-ниската цена дава шанс да допълним поръчката си и с други артикули, които са ни необходими за обзавеждането.

Top