Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Каква клавиатура ще намерите в Plasico

Каква клавиатура ще намерите в Plasico

Компютрите, лаптопите и таблетите до такава степен са навлезли в живота ни, че той не е същият без тях. За да работим пълноценно с подобни устройства, клавиатурата е важна периферия. Тя дава възможност да се изпращат команди към системата и въвеждането на текстова информация. Днес в онлайн магазин Plasico.bg разнообразието от видове е доста голямо и по-долу ще разгледаме отделните особености.

Какви видове се предлагат в Пласико

Клавиатури

В раздела основно могат да се срещнат мембранни и механични клавиатури. Първите са сред най-предпочитаните, тъй като са значително по-бюджетни. При тях сработването се извършва чрез специална каучукова или силиконова мембрана под пластмасовия бутон, която се деформира при натискането на клавиша и възвръща първоначалното си положение при неговото отпускане. Мембранните модели сработват само в най-долно положение на натиснатия клавиш, където се допира до чувствителна повърхност и се изпраща команда към системата.

Механичните клавиатури са решенията за професионалистите и геймърите. При тях под всеки клавиш има отделен превключвате със собствен механизъм за сработване при натискане. Тези клавиши сработват още в средата на техния ход и могат да се сменяват индивидуално при повреда.

Какви екстри имат

Спрямо допълнителните екстри клавиатурите в Plasico.bg се делят на:

  • по вида на свързване – достъпни са жични и безжични. Първите намират приложение при настолните компютри. Вторите използват блутут връзка и са избор при желанието за намаляване на кабелите;
  • светещи – срещат се и модели с RGB подсветка, която освен за украса може и да е функционална. В моделите за игри, чрез подсветката, може да маркирате желаните от вас клавиши, което позволява тяхното лесно налучкване без отклоняване на погледа от екрана;
  • размери – достъпни са модели с различни размери, като основно те са малки и големи. Малките са лишени от цифровите символи в дясно, което ги прави и по-компактни.

Как да изберете подходящата

Всеки има собствени предпочитания за вида на клавиатурата, която да използва. Въпреки това съществуват някои общоприети правила за избор спрямо нуждите. Мембранните решения са предпочитани за домашна и любителска употреба – за чатове, търсене в интернет търсачките, за общуване в социалните мрежи. Механичните са професионалните решения за бърз набор на текст или за игри, където чувствителността на бутоните е от основно значение.

Ако за вас е важно създаването на подходяща гейминг или професионална среда, светещите модели със сигурност ще се впишат в концепцията ви. За минимум кабели изберете безжичните видове, а също така имате възможност и за вземане на цели комплекти от клавиатура и мишка.

Top