Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Възможно ли е в ранна възраст да бъдат установени алергии при деца

Възможно ли е в ранна възраст да бъдат установени алергии при деца

лекари дерматолози

Все по-често в своята практика дерматолозите забелязват, че от кожни проблеми страдат и децата.  Те са в следствие на различни алергични реакции, които са причинени от парабени, храни, козметика, лекарства и други. Въпреки, че повечето алергии не са опасни за детското здраве е важно родителите да са наясно с тях, тъй като при редица ситуации се налага да се проведе лечение, което да облекчи дискомфорта и симптомите. Има и такива алергии, които биха били сериозни и имунната система реагира остро, което води до сериозни последици за здравето. Именно затова е важно независимо от това от какви алергии страдат децата ви да сте напълно наясно с тях  оглед да се предотвратят необратими процеси, застрашаващи живота и здравето им.

Кожен тест за алергии при деца

Със сигурност като отговорни родители сте наясно, че в най-ранна детска възраст е немислимо да се извършат такива тестове, които да установят типа на алергиите. Днес съвременната дерматология е дост по-щадяща и може да осигури на родителите спокойствието, което те търсят за своите деца. Представяме ви един иновативен способ, при който лекарите успяват да установят вида на алергените, от които вероятно страдат децата. Клиника по естетична дерматология Мирабел представя изключително ефективен и на достъпна за кожен тест за алергии цена Бургас, който е известен като пач тест.

Предвид това, че всяка една алергия е заплаха в една или друга форма за здравето ни е реалистично от ранна детска възраст да сте напълно наясно с тях. Това ще наложи ограничаване на приемането на определени храни, напитки или медикаменти, което е превенция за да не възникват различни прояви и ответен имунен отговор. От незначителни неразположения, до кожни обриви и дори засягане на дихателните пътища са възможните реакции от конкретни видове алергии, но в случай, че подложите детето си на пач кожен тест то ще сте наясно, че трябва да избягвате определени:

Акне
 • Храни;
 • Напитки;
 • Антибиотици;
 • Козметични продукти и други.

Принципа на изследване на алергии с кожен пач тест е изключително безопасен и безобиден дори за най-малките, а освен това цената му е повече от достъпна.

Ролята на пач теста за кожни алергии, които прилагат от Мирабел Бургас е да бъде извършено провокационно диагностично изследване, установяващо наличието на алергии, които са групирани по серии. Предимството на тези кожни тестове е в това, че са приложими за деца над 6 месеца, което позволява ранна диагностика на едни от най-често срещаните типове алергии на отлична цена, която родителите могат да си позволят.

Защо е важна диагностика от кожен лекар

Дерматологичните проблеми, които са причинени от алергии задължително се установяват чрез тест и лекарски преглед, които са много добра цена. Несъмнено това, което е важно да знае всеки родител е, че на практика прилагането на пач теста изглежда доста елементарно, но имайте предвид, че за да се установи конкретна алергия и да се предприеме лечение на дерматологичния проблем е необходима диагноза, която е установена от квалифициран кожен лекар. Представяме ви екип от уважавани дерматолози https://www.dermamirabel.com/za-nas/ekip/d-r-nedyalko-dragolov/. Лекарите от Мирабел Бургас са доказани специалисти, на които можете да се доверите за:

 • Медицински преглед за установяване на кожни проблеми от всякакво естество;
 • Кожен тест за алергии, подходящ за бебета и деца в най-ранна възраст;
 • Лечение на гъбички по ноктите;
 • Лечение на кожни лезии;
 • Извършване на кожна биопсия;
 • Лазерна дерматохиргия;
 • Дерматоскопия;
 • Установяване на алопеция и лечение;
 • Лечение на себорея и други заболявания на скалпа;
 • Лечение на микрози, меланоми, лишеи и други.

Ролята на дерматолога в случая е решаваща с оглед на това да се установи проблема и след поставена диагноза да се назначи съответното лечение. Екипа на д-р Драголов осигурява на своите малки и големи пациенти приятно и комфортна среда, ангажираност и индивидуален подход съобразно кожните ви проблеми. Доверете се на опита и компетентността! Изберете най-добрата грижа за здравето!

Top