Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Най-разпространените видове матраци

Най-разпространените видове матраци

матрак

Няма почивка и здравословен сън в случай, че спите на стар и провиснал матрак. Приемливи и доста изгодни решения за нови и качествени продукти за пълноценен отдих ще откриете в https://www.mebeliarena.bg/матраци. Асортимента, който ви очаква тук наистина е достатъчно разнообразен за да могат все повече клиенти да намират онова, от което наистина имат нужда. Ще ви срещнем с основните модели матраци, които се класифицират според тяхното предназначение. Целта е клиента да може да си гарантира уют и здравословна почивка.

За двойно легло

Основните матраци за двойни легла са такъв тип решения, които са оптимално издръжливи на натоварване. Все повече са клиентите, които обръщат поглед на такива поради факта, че леглото им е с конкретните двойни размери. За родителски спални е добре те да бъдат:

  • С високо ниво на плътност;
  • С височина поне 20 см;
  • Поне с 10 години срок на годност;
  • С анатомичен ефект;
  • Удобни и допринасящи за комфорта на използващите ги лица.

Моделите могат да бъдат както еднолицеви така и двулицеви спрямо особеностите на леглото.

Предназначени за детски легла

еднолицев матрак

Не само, че са по-малки от тези за двойните легла но тук особеното при продуктите в това, че те са изработени на база ортопедични качества. Тъй като човешкото тяло до 20-22 годишна възраст изгражда костната си система то очевидно има смисъл от използване на много по-стабилизиращи продукти, които не позволяват „увисване“ на определени участъци, които са предпоставка за гръбначни изкривявания.

Когато избирате матрак за детско легло е необходимо да го потърсите именно в раздела, който е предназначен за деца. Не си мислете, че щом продукта е по-твърд то на детето няма да му бъде удобно. Напротив, когато тялото има съответната опора то така се акцентира на спокойната и пълноценна, здравословна почивка.

Топ матраци

Какво представлява този тип спално решение? Много клиенти прибягват до неговото използване, когато установят дискомфорт по време на сън. В хода на експлоатация това, което отчитаме е, че става въпрос за сигурно, подобряващо и редуциращо неравностите решение, което носи повече удовлетворени по време на сън и отдих в леглото.

Топ колекцията са перфектни и идеални решения за онези потребители, които не само държат да повишат нивото на комфорт в спалнята но също така акцентират на:

  • Удължаване живота на основния матрак;
  • Подобряване на условията за спане и почивка;
  • Прикриване на недостатъците на стария, който е доста захабен и не предлага пълноценна грижа за тялото.

Всеки вид има своите качества и когато клиента търси добро решение за своето легло е редно да подходи супер отговорно и детайлно спрямо вземане на правилно решение.

Top