Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > За ползите от меда и защо да купуваме от производители

За ползите от меда и защо да купуваме от производители

вкусен мед

Пчелния мед е известен като нерегламентирано лекарствено средство. консумацията му у нас наистина е сред най-големите в Европа поради това, че продукта е мощен източник с доказани ползи за здравето. Здравословен е този, който си купуваме от производител на пчелен мед, тъй като той не е допълнително обработен и с добавена рафинирана захар или глюкоза. Повече потребители предпочитат да поръчват натурален пчелен мед от доказани производители, а не от търговската мрежа, тъй като продукта с гарантирани качества.

Какво представлява меда

Меда е хранителен продукт, който съдържа множество полезни за здравето ни вещества. Той представлява гъста, сладникава течност, чиито производител са пчелите. Тези невероятно работливи насекоми събират захарния нектар от цветята и го преработват в мед. Вкуса и цвета на меда зависи от това какъв е вида на прашеца, който пчелите събират. Затова има производители, които предлагат акациев мед, липов, манов, лавандулов, ментов, плодов и други.

Ползите от меда са изключително големи. Освен като естествен подсладител, който можете да използвате както за храни, напитки и печива той е перфектното средство, с което да се справите с редица заболявания:

  • Меда спомага за намаляване на кръвното налягане при хипертоници както и въвеждането му в нормални стойности;
  • Може да се използва в умерени количества при диабетици;
  • Намалява риска от инсулти, инфаркти и някои видове рак;
  • Спомага за намаляването на общия лош холестерол;
  • Изключително благоприятен за работата на сърцето;
  • Заздравяването на рани от изгаряния е многократно по-ефективно и бързо от всеки друг медицински продукт, който използвате с тази цел;
  • Невероятно полезен при кашлица, простудни заболявания и други.

Производството на мед у нас

мед

У нас има не малко производители на мед и пчелни продукти, които отглеждат пчелни семейства. Грижите за стопанките на кошерите никак не  етолкова лесен колкото изглежда. Разбира се, основната работа се извършва от пчелите, но ангажимента на пчеларите е да им осигурят благоприятни условия за работа, както  ида ги запазят през студените зимни месеци.

Не са малко пчеларите, които избират за разполагане на пчелините на места, които са екологично признати като чисти и намесата на индустрията е в минимална степен. В планини, равнинни земеделски райони и богати на цъфтящи растения места са царство за пчелите, от където те могат да събират цветен прашец и и да произвеждат здравословния продукт.

Освен мед пчеларите предлагат и изключително разнообразни пчелни продукти като клеева тинктура, прополис и други. Безспорно това са също не по-малко мощни продукти, които родителите използват за повишаване имунитета на детския организъм по време на грипния сезон.

Top