Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Екскурзия до Дубай – зона за родители, търсещи забавления

Екскурзия до Дубай – зона за родители, търсещи забавления

почивка в Дубай

Цивилизация в арабски стил, обляна в лукс и уникалност. Така можем накратко да опишем блясъка на Дубай, към който всеки почитател на екзотичните дестинации бленува да посети. И противно на очакванията, че именно заради това, че лукса тук е в изобилие се оказва, че цените на екскурзиите в Дубай не са толкова високи. Достъпно е да посетиш град, впечатляващ със своята невероятна история и архитектура. Ето защо днес все повече пътешественици се отправят към това футуристично предизвикателство.

Дубай – история, иновации и луксозни хотели

Сигурно ще ви е трудно да повярвате, но града далеч не е изглеждат така в миналото. Гипсови малки къщурки, хижи, заслони са подслонявали търсачите на перли, рибари и търговци. Бързото развитие на търговията на града обаче успява да го превърне в огромен метрополис такъв какъвто можете да го видите днес. Технологиите бързо успяват да оставят своя отпечатък и са доказателство за това, че пустинята може да се превърне в истински рай за развитие на туризъм, поставяне на архитектурни рекорди и създаване на неизмерими с човешките възможности обекти.

За да изпитате тайнството на този град със сигурност е необходимо да го посетите. Не са малко нашите туроператори, които предлагат екскурзия дубай и то на прилични цени. Действително  е трудно човек да види всичко за шест-седем дни, но пък отпечатъка, който ще остави този град у всеки почитател на екзотичните дестинации наистина трудно може да се опише с думи.

екскурзия в дубай

За да се отправите на екскурзия в Дубай е важно да знаете няколко специфични за културата на мюсюлманите в района неща. Така ще сведете до минимум неприятностите, които можете да си навлечете:

  • В Дубай няма а видите хора в нетрезво състояние, защото тук алкохола не се предлага за свободна консумация като у нас;
  • Най-доброто време за посещение на града е в периода ноември – март, тъй като времето е по-благоприятно и температурите не  са толкова високи;
  • В Дубай е забранено хората да се целуват и да показват интимност на обществени места;
  • Употребата на опияти и наркотици се наказва изключително строго;
  • Градския транспорт е добре организиран, но туристите предпочитат да използват таксита, тъй като са евтини.

С една екскурзия в Дубай няма да можете да се насладите на всичко онова, което ви предлага метрополиса. Много туристи осъзнават, че влизането в някои от големите търговски центрове отнема половината време от престоя им, тъй като тук има всякакви атракциони  и забавления. Когато резервирате екскурзия до Дубай ви препоръчваме да следвате графика на екскурзоводите, така ще имате възможност да се докоснете до всичко, което си заслужва да видите и усетите.

Top