Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Как да се справите със запушен или течащ нос?

Как да се справите със запушен или течащ нос?

назик

Децата са по-податливи на вирусите и бактериите особено през зимата. Затова родителите са в готовност винаги да реагират при запушен нос, хрема и кашлица с наличните в домашната аптечка лекарства. Разбираемо е и използването на различи имуностимулиращи препарати, но те не винаги дават положителен ефект предвид все по-високата резистентност на патогените. Решение за облекчаване на симптомите при грип, настинка, простуда, хрема, ринит е https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-dihatelna-sistema/nasic. Търсенето на решение, което не само до потисне възпалението, но и да оздрави носната лигавица се оказва решаващо за да се избере наистина действащ и ефективен препарат.

Как действа Назик?

В аптечната мрежа се предлагат разнообразни методи и способи при течащ или запушен нос. Но повечето препарати не са максимално ефективни и благоприятни, тъй като действат върху унищожаването на вирусите, но изсушават носната лигавица и дискомфорта остава.

Предимството на Назик спрей за нос е в това, че представя успешна формула, научно доказана ката ефективна и облекчаваща симптомите на дразнене, кихане, оток и други, които са характерни при заболяване на носната лигавица. Продукта има специален механизъм на действие, който е фокусиран върху:

 • Бързо облекчаване на ринита;
 • Отпушва носа и подпомага дишането;
 • Ускорява оздравяването на раздразнената и възпалена стена на носа;
 • Възобновява защитната имунна функция;
 • Защитава дихателните пътища от други патогени, които причиняват инфекции.

Проучвания доказват, че не всеки препарат за нос е ефективен и може да гарантира пълно възстановяване и то в кратък период от време. Но именно ефективната формула, която представят от Назик се характеризира с това, че комбинира две ключови съставки, които спомагат за овладяването на отока и оздравяването на клетките и тъканите в носната лигавица.

Активни съставки

хрема

Ксилометазолин и декспантенол се решението, от което се нуждаете и вие за да си осигурите бързо възстановяване и облекчаване на симптомите при настинка, хрема и грип. Благодарение на ксилометазолина подобрявате проходимостта на дихателните пътища като значително бързо се намалява отока от възпалителния процес. Съставката е много ефективна при:

 • Запушен нос;
 • Контрол върху образуването на секрет;
 • Облекчение на болките и дискомфорта, който изпитвате при дишане;
 • Хидратиране и овладяване на усещането за сухота.

Ролята на декспантенол в състава на Назик също има благоприятно въздействие върху оздравителния процес. Става въпрос за добре познатия витамин В5, който е с отлична поносимост и реално представлява панатеонова киселина. Самото вещество се характеризира с:

 • Подобряване оздравяването на клетките;
 • Поддържа нормалната функция на епителната лигавица;
 • Защитава от проникването на вируси;
 • Намалява раздразнението.

Безспорно е важно какъв продукт за отпушване на нос ще използвате, когато детето страда от хрема, която сериозно се обостря по време на сън. Изключително ефективен е препарата и е с доказано клинично действие при различни инфекции и възпаления, които са свързани със здравето на носната лигавица.

Това, което също е приоритетно за родителите е, че в кратък срок се гарантира клинична ефективност и няма риск от привикване при прилагане на лекарствения продукт. Благодарение на специалната активна комбинация можете да разчитате на бързо възстановяване и справяне с досадната хрема както при деца така и при възрастни.

Решение при детски ринит

Възпалението на носната лигавица при децата може да е доста стресиращо за тях. Невъзможността да дишат спокойно води до плач, дискомфорт, неспокоен сън. Назик предлагат спрей за нос за най-малките, който е с бързо и ефективно действие. Още при първото впръскване стартира възстановителния процес и се подобрява проходимостта на дихателните пътища.

Намаляването и овладяването на симптомите като обилна хрема или сухота се гарантира от напълно щадящ и предназначен за деца над две годишна възраст продукт. Посредством тази безопасна помощ вашето дете ще диша и спи спокойно. Акцента на препарата е в ускоряване на възстановителните процеси и подпомагане за намаляване на възпалението посредством защитни механизми.

Top